Zatvarnje FEST-a

fest10_418Na poslednjoj konferenciji za novinare 38. FEST-a, koja će biti održana u nedelju 28. februara u 12 sati u Press sali Sava centra, biće proglašeni pobednici ovogodišnjeg Festivala i izvučeni dobitnici nagrada.
Pobednika takmičarskog programa „Evropa van Evrope“ proglasiće na konferenciji za novinare članice ovogodišnjeg žirija, koji je zasedao u sastavu Dubravka Lakić, filmska kritičarka iz Srbije , Alisa Sajmon, filmska kritičarka iz Amerike i Labina Mitevska, glumica iz Makedonije koja je ujedno i predsednica žirija. Nagrada Eritrocit za najbolji film takmičarskog programa biće tradicionalno uručena na svečanom zatvaranju u nedelju uveče u 19 sati. 
Na konferenciji za novinare takođe će biti proglašeni i pobednici novinarskih žirija – domaće sekcije Međunarodne federacije filmskih kritičara FIPRESCI i Udruženja filmskih novinara i kritičara Srbije, koji će dodeliti nagradu „Nebojša Đukelić“.
Pobednika nagradne igre, koju je ove godine organizovao generalni sponzor NIS, proglasiće Elena Konova, predstavnica ove institucije.
Sem toga, na konferenciji će gosti biti i Nikša Sviličić,autor hrvatskog filma „Vjerujem u anđele, kao i Sergej Lavrentijev – filmski kritičar i predstavnik Mosfilm-a, ispred filma Paviljon 6.

Povezana vest:  Tinejdžerke vrištale i plakale na premijeri filma 'One Direction: This Is Us 3D'