cineplexx_logo_rz_4c

Otvoren prvi digitalni bioskop u Srbiji „Sinepleks“
 
Prvi digitalni bioskop u Srbiji „Sinepleks“ otvoren je večeras u tržnom centru „Delta siti“ u Novom Beogradu, kao zajednički poduhvat austrijske kompanije „Cineplex Kinobetriebe GmbH“ i srpske distributerske kuće „Megakom film“.
Mnogobrojnu publiku pozdravili su predstavnik kompanije iz Beča Kristof Papusek i direktor „Megakoma“ Igor Stanković.
Stankovih je izjavio Tanjugu da je reč o novom konceptu bioskopa. „Imamo šest sala koje su digitalizovane, a među njima je čak pet sala opremljeno za 3D projekcije“, istakao je on.
Što se tiče sadržaja, pored „mejnstrim“ filmova, u ponudi će biti snimci i prenosi operskih predstava, izvođenja baleta, sportskih događaja, najavio je Stanković.
„Do kraja godine krenućemo sa “lajv strimom“ iz Boljšoj teatra, Metropoliten opere, Milanske skale. Po svemu tome, “Sinepleks“ nudi novi i drugačijo pristup i koncept bioskopa“, istakao je on.
Stanković je objasnio da je to rezultat partnerskog poduhvata sa kompanijom „Sinepleks internešenal“ koja ima 220 sala u Austriji, Hrvatskoj i Italiji, odnedavno radi i u Crnoj Gori, a posle Beograda otvoriće bioskope u drugim gradovima u Srbiji.
Papusek je izjavio da je srećan i ponosan što ova kompanija, koja upravo obeležava 60 godina rada, može da ponudi novi bioskop i gledaocima u Srbiji.
„Mi spajamo tradiciju, iskustvo i nove tehnologije kako bismo stvorili moderan bioskop“, rekao je on.
„Sinepleks“ u Delta sitiju (na mestu dosadašnjeg multipleksa „Ster sinemas“) ima ukupno 1.200 mesta. Najnovija digitalna tehnologija – srebrni ekrani i profesionalno „Dolbi“ ozvučenje obezbeđuje visok kvalitet slike i tona, u šta su se večeras uverili prvi posetioci.
Publika je uživala u trejlerima za 3D filmove u salama opremljenim „Real D“ sistemom, uz naočare novog dizajna, lakše od onih koje su do sada korišćene.
Prvi film na programu ipak je bio u dve dimenzije, ali projektovan sa digitalne kopije. To je bila premijera srpskog filma „Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem“ mladog reditelja Bojana Vuletića.
Povezana vest:  Mnogi nezadovoljni izborom Afleka za Betmena