Budva na pjenu od mora 

EKSKLUZIVNA PROJEKCIJA TV SERIJE „BUDVA NA PJENU OD MORA“ U BIOSKOPU „CINEPLEXX“
 
U podgoričkom bioskopu „Cineplexx“ 28. decembra biće priređena ekskluzivna projekcija prve epizode TV serije „Budva na pjenu od mora“, Milana Karadžića. Pre projekcije, crvenim tepihom do sale bioskopa „Cineplexx“ će prošetati VIP gosti, kao i protagonisti serije, koji će se i pokloniti publici nakon prikazivanja prve epizode. Ovo je prvi put da se u crnogorskom bioskopu prikazuje jedna serija, a događaj će ispratiti i uživo prenosti RTCG koja će seriju i emitovati.
TV serija „Budva na pjenu od mora“ je novi projekat Milana Karadžića, po scenariju Stevana Koprivice. Radi se o uzbudljivoj drami u čijoj osnovi je sukob dva mentaliteta, dve porodice. Jedna je budvanska, starogradska, a druga nikšićka, crnogorska, tranziciona. Lik Sava Bačića, kontroverznog biznismena koji kupuje sve što mu se svidi po Budvi, gradi solitere i stanove, tumači Mima Karadžić. Glava druge porodice je Mladen Nelević, koji igra Budvanina, bivšeg milicionera koji ima nešto zemlje van starog grada, ali ne želi da je prodaje.
Uloge tumače i poznati beogradski glumci Ljilja Blagojević, Marko Nikolić, Milorad Mandić Manda, Dragan Bjelogrlić, zatim Dubravka Vukotić-Drakić, Bane Popović, Petar Strugar i mladi glumci sa cetinjske akademije Sanja Jovićević i Momčilo Otašević, dok je muziku komponovao Željko Joksimović.
Do sada je snimljeno 12 epizoda, a scenarista Stevan Koprivica je napisao još 24 epizode koje bi trebalo da počnu da se snimaju od februara iduće godine u isto vreme kada će početi i emitovanje prvih epizoda. Osim u Crnoj Gori, za emitovanje serije zainteresovane su i televizije u Srbiji, BiH, Hrvatskoj, Makedoniji, Ukrajini i Rusiji.
Povezana vest:  Film sa regionalnim YouTube zvezdama "Ideš? Idem!" dostupan na HBO GO-u