hobbit_unexpected_journey_1

Priča o Bilbu Bagginsu i njegovim avanturama 2013. u bioskopima

Prva videonajava filma The Hobbit objavljena je gotovo deset godina otkako se Gospodar prestenova počeo prikazivati u bioskopima, a možete je pogledati OVDE! Režiser Piter Džekson, koji je osvojio čak tri Oskara za “Povratak kralja“, odlučio je ispričati priču o Bilbu Bagginsu i njegovim avanturama.

Lik Bagginsa tumači Martin Friman, a Ričard Armitaž glumi Thorina Oakenshielda. Pridružuju im se i Thorinova vojska i Gandalf the Grey kojeg glumi Sir Ian Mekelan. Golluma će i dalje glumiti Endi Serkis, a u filmu će se naći i Orlando Blum, Elaja Vud i Kejt Blanšet, u ulogama Legolasa, Froda i Galadriel. Evangeline Lili glumi Tauriel, a Luke Evans je ovekovječio Barda.

Povezana vest:  Ešton Kučer umesto Čarlija Šina

“The Hobbit: An Unexpected Journey“ je film na koji se dugo čeka jer je bilo problema zbog promene reditelja. Prvobitno je zamišljeno da Džekson samo producira film, a da Guiljermo del Toro režira, međutim, Del Toro je odustao pa je Džekson preuzeo i režisersku palicu.

Kao i kod Gospodara prstenova, planirana je trilogija Hobbita, s tim da će prvi deo u bioskopima biti u decembru 2013. godine, prenosi Huffington Post.

Povezana vest:  Još jedna nagrada za film "KLIP"!