NEMOGUCA_MISIJA_4

Film Mission: Impossible – Ghost Protocol vodi po zaradi
 
Ovog vikendama širom sveta najviše su se gledali filmovi Mission: Impossible – Ghost Protocol, Sherlock Holmes: A Game of Shadows i Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked.
Četvrti nastavak filma Nemoguća misija vodeći je na blagajnama širom sveta ovog vikenda sa zaradom od 26,5 miliona dolara. Na drugom mestu nalazi se film Sherlock Holmes: A Game of Shadows koji je zaradio 17,8 miliona dolara. Treće mesto drži film Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked koji je zaradio 13,3 miliona dolara.
Pad gledanja filmova širom sveta osetio se po zaradi na bioskopsim blagajnama. Tako je u petak film Mission: Impossible – Ghost Protocol zaradio 9,7 miliona dolara dok je već u subotu zarada ovog filma iznosila 6,2 miliona dolara.
Film Sherlock Holmes – A Game of Shadows zadržao je durugu poziciju kada je reč o vikend zaradi i gledanosti. U petak film Warner Bros. kompanije zaradio je 6,8 miliona a u subotu 4 miliona dolara što je pad od 41 posto.
Zarada filma Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked kompanije Fox pala je za čak 48 procenata u odnosu gledanja petkom i subotom. Ovaj film je u petak zaradio 5,4 miliona doalra dok je u subotu zaradio oko 2,8 miliona dolara.
Film The Girl With the Dragon Tattoo u petak je zaradio 4,6 miliona dolara a već u subotu 2,1 miliona dolara manje zbog čega će u kompaniji Sony biti veoma nezadovoljni.
Zarada četvrtoplasiranog filma The Adventures of Tintin pala je za 31 posto u odnosima gledanja u petak i subotu. Tako je jučer ovaj film u biskopima širom sveta zaradio tek 2,4 miliona dolara.
Film We Bought a Zoo je na otvaranju u petak zaradio tri miliona dolara. Već u subotu, prodaja karata je pala za 37 posto te je u toku jučerašnjeg dana zarađeno 1,9 miliona dolara.
Top 6 filmova po zaradi:
1. Mission: Impossible – Ghost Protocol – 26,5 miliona dolara
2. Sherlock Holmes: A Game of Shadows – 17,8 miliona dolara
3. Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked – 13,3 miliona dolara
4. The Girl with the Dragon Tattoo – 13 miliona dolara
5. The Adventures of Tintin – 9,1 miliona dolara
6. We Bought a Zoo – 7,8 miliona dolara
Povezana vest:  Filmovi "Turista" i "Guliverova putovanja 3D" od sutra u bioskopima!