dark-knight-rises-movie-image-tom-hardy-bane-hi-res-01-600x375

Nastavci akcionih serija i ekranizacije bajki u 2012.

 

Stripi junaci, nastavci popularnih akcionih serijala, ekranizacija poznatih bajki i povratak u Tolkinovu Srednju zemlju obeležiće ovogodišnju svetsku kinematografiju, objavio je Bi-Bi-Si. Jedno od najiščekivanijih ostvarenja u ovoj godini je poslednji film u serijalu o Betmenu – „The Dark Knight Rises“ (Uspon mračnog viteza), u kome treći put ovog superheroja igra Kristijan Bejl (Christian Bale), kao i „Skyfall“, u kome se posle četiri godine pauze Danijel Krejg vraća ulozi Džejmsa Bonda.

Povezana vest:  Humanitarna akcija "Veliki - Malima" u susret filmu "Guliverova putovanja 3D''!

Publika će prvi put gledati film o Džejsonu Bornu – „The Bourne Legacy“ (Bornovo nasleđe)u kome ne glumi Met Dejmon, jer je glavna rola ovoga puta poverena Džeremiju Reneru. Na veliko platno vraća se i Spajdermen filmom „The Amazing Spiderman“, u tumačenju Endrjua Garfilda, a očekuje nas i premijera filma „Avengers“ (Osvetnici), nastala na osnovu Marvelovog stripa, sa Skarlet Johanson u glavnoj ulozi.

Povezana vest:  Čuvena "Zlica" iz 101 dalmatinca sada u najnovijem Diznijevom nastavku, sa Emom stoun u glavnoj ulozi

Džulija Roberts tumači lik zle kraljice u novoj filmskoj verziji bajke „Snežana i sedam patuljaka“, a najmlađi će imati priliku da gledaju i „Ivicu i Maricu“ i „Jack the Giant Killer“ (Džek ubica džinova). Fanovi „Sumrak sage“ oprostiće se u novembru od svojih junaka Edvarda, Bele i Džejkoba, jer u bioskope stiže poslednji deo – „Praskozorje 2“.

Za mnoge događaj godine kada je film u pitanju biće prvi deo Piter Džeksonovog „Hobita“, koji se očekuje u decembru.

Povezana vest:  Šta nas očekuje u novom Hobitu?

Sezonu filmova koji su u trci za Oskara otvaraju premijere ostvarenja „Iron Lady“ (Čelična lejdi) o životu britanske premijerke Margaret Tačer sa Meril Strip u glavnoj ulozi, „War Horse“ (Ratni konj) u režiji Stivena Spilberga i „J. Edgar“ (Džej Edgar) sa Leonardom DiKapriom u ulozi osnivača FBI-a, Edgara DŽ. Huvera i „The Descendants“ (Potomci).