crna_zorica

Prvi srpski film u 2012. godini – „Crna Zorica“
 
Reditelj Radoslav Pavković rekao je danas da će premijera njegovog prvog dugometražnog igranog filma „Crna Zorica“ najverovatnije biti tek krajem marta, a ne 17. januara kako je ranije najavio Sava centar.
Režiju zajedno potpisuju debitanti u dugometražnom igranom filmu Radoslav Pavković i Kristina Hađiharalambous. Ona je sa Goranom Mojsinom i koautor scenarija, dok je Pavković producent.
Uloge igraju Branislav Trifunović, Ljuma Penov, Mirjana Karanović, Nikola Pejaković, Mihajlo Janketić, Olga Odanović, Zoran Cvijanović, Miloš Samolov i drugi.
U filmu sa elementima crne komedije naslovna junakinja je devojka sa sela nad kojom visi strašna kletva – od kada se njena prva ljubav udavila u reci, muškarci oko nje umiru na nesvakidašnji način. Razjareni seljaci je zovu „poljubac smrti“.
„Slučaj“ preuzima uobraženi beogradski policajac Mane na privremenom radu u „ukletom“ selu. Mada ne veruje u bapske priče, moraće da se suoči sa naoružanim seljacima, ali i da otkrije da li je Zorica serijski ubica ili devojka željna ljubavi.
Prema podacima sa sajta Filmskog centra Srbije, producenti su „Super films“ (Beograd), „Federico film“ (Varšava), „Frame by frame“ (Nikozija) i „Pan entertainment“ (Atina).
Direktor fotografije je Vladan Janković, autor muzike Dimitris Fritzalas, scenograf Aljoša Spajić, kostimograf Zora Mojsilović, montažer Marko Glušac.
Pavković je studirao režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i Akademiji za film, pozorište i TV u Lođu (Poljska). Autor je više nagrađivanih kratkometražnih filmova i dokumentaraca, a režirao je i šou „TV Manijak“ na B92.
Kristina Hađiharalambous je studirala režiju na akademijama FAMU u Pragu i VGIK u Moskvi. Autorka je nagrađivanih kratkih filmova “Timeless” i “Trip to Venice” koji su prikazani na mnogim festivalima u svetu.
Povezana vest:  Mišel Vilijams protivi se snimanju filma o Hitu Ledžeru