Kathryn_Bigelow_2011

Kethrin Biglou i Mark Boal pod istragom Pentagona zbog filma o Bin Ladenu
 
Nakon što su samo nekoliko dana posle smrti Osame Bin Ladena holivudska redateljka Ketrin Biglou i scenarista Mark Boal najavili snimanje filma o najvećem američkom neprijatelju i teroristu, svet je očekivao još jednu vrhunsku dramu.
Međutim, ovih dana održava se prava drama i u stvarnom životu ovih filmaša pod okriljem Sony Picturesa jer su se našli pod istragom. Naime, došli su do tajnih spisa iz Pentagona o Osami Bin Ladenu pa je Pentagon protiv njih pokrenuo službenu istragu. Osim što bi to moglo da utiče na njihovu profesionalnu karijeru, loše utiče i na sam film „Kill Bin Laden“ kojemu je premijera odložena do 19. decembra 2012. godine iako je premijerno trebao biti prikazan ovog leta.
Sumnja se kako su do poverljivih i tajnih spisa došli preko agenata CIA-e koji su već sarađivali s američkim scenaristima na pisanju kriminalističkih serija poput CSI. Zanimljivo je da je upravo i to da je scenarist te novinar Mark Boal dugo vremena istraživao lov na Bin Ladena te je i sam 2004. godine bio u Iraku s američkim trupama.
Katrin Biglou je za filmski hit o američkim vojnicima „The Hurth Locker“. 2009- godine dobila Oskara.
Povezana vest:  "Najbolja ponuda" od 23. maja u bioskopima