Steven_Spielberg_War_Horse_UK_Premiere 

Stiven Spilberg: Ja sam pripovedač
 
Holivudski reditelj Stiven Spilberg rekao je, na masterklasu u Parizu, da se filmom „zarazio“ kada je imao 12 godina i da i danas, pola veka kasnije, „ludi“ ako nema dobru priču da ispriča.
Kako prenosi Frans pres, uz ovacije reditelj – čiji se filmovi od „I.Tija“ do „Indijane Džonsa“ prikazuju u Filmskom centru u Parizu – se obratio okupljenima na francuskom rekavši „Volim vas“.
-Ja sam pripovedač -rekao je 65-godišnjak posle prikazivanja svog novog filma „Ratni konj“ (War Horse).
-Dugo vremena filmovi su mi bili sve u životu i ako nemam priču da ispričam ja poludim. Pitajte moju suprugu i decu kako je kada u neposrednoj budućnosti nemam film. Onda sam užasna osoba za život – našalio se on.
-Čistim po kuću, gunđam i očajan sam. Zbog toga je moja porodica prva koja poziva kompaniju i pita ih da li imaju nešto za mene.
Spilberg se probio filmom iz 1971. „Duel“ da bi potom snimio blokbaster „Akjula“ 1975. godine. Od tada, Spilberg je snimio više od 30 filmova, ali i TV ostvarenja, od serije „Kolumbo“ do „Braće po oružju“.
„Počeo sam filmom da se bavim kada sam bio klinac, jer sam mislio da ništa nije zabavnije od toga. Kada sam imao 13 godina ništa me nije više interesovalo od snimanja trominutnih priča“, rekao je on.
-Kada danas snimam film, imam istu energiju i osećam isto to uzbuđenje – rekao je Spilberg.
Na pitanje koja je tajna njegovog uspeha, Spilberg odgovara: „To ko si videće se u tvojim filmovima“.
-Nikada nisam otišao daleko od onog klinca i možda je to moja tajna: detinjstvo, biti kao dete – zaključio je Spilberg.

 

Povezana vest:  Šonu Penu tri godine uslovno