praskozorje_3

Praskozorje dosad zaradilo preko 700 miliona dolara
 
Prvi deo “Praskozorja”, a sveukupno četvrti film iz sage “Sumrak”, sa zaradom od 701 milion dolara širom sveta na putu je da postane najprofitabilniji film te franšize
Film je od početka prikazivanja 18. novembra zaradio 701 milion dolara te je na dobrom putu da dostigne “Mladi mesec”, drugi film iz serijala koji je zaradio 709,8 miliona dolara. Uspeh filma je samo prvi korak uspešne saradnje Summit Entertainmenta i Lionsgatea koji su se udružili početkom godine.
Direktori Lionsgatea Rob Fridman i Patrik Vahsberger su u zajedničkoj izjavi rekli da je bilo jako važno da film postigne uspeh, čime je pokazao da serijal i nakon četiri filma ima velik potencijal. Dodali su i da su jako ponosni na novog redatelja Bila Kondona i celu glumačku ekipu te željno iščekuju završetak sage drugim nastavkom “Praskozorja” krajem godine.
Dodajmo da se “Praskozorje” tek počinje prikazivati u nekoliko većih zemalja, među kojima su i Japan i Kina, te je za očekivati da će konačna zarada poprilično porasti. U američkim bioskopiuma film je dosad zaradio 280 miliona dolara te je još uvek u zaostatku za “Pomrčenjem” (300 miliona dolara) i “Mladim mesecom” (296 miliona dolara).
Drugi deo “Praskozorja” se u američkim kinima očekuje 16. novembra ove godine, a priča će pratiti rođenje Belline i Edwardove kćerke Renesmee. Mladi par će se morati suočiti s opakim Volturima, vođama vampira koji su poznati obožavateljima iz prethodnih filmova.

 

Povezana vest:  Eduard Salier dobitnik nagrade Underground Spirit