Varvari promo

Počele pripreme za snimanje dugometražnog igranog filma ‘’Varvari’’
 
Producentska kuća SENSE Production počela je pripreme za snimanje dugometražnog igranog filma ‘’Varvari’’ čije je snimanje zakazano za početak marta ove godine na lokacijama u Mladenovcu i Beogradu. Scenario i režiju ovog debitantskog igranog filma potpisuje mladi reditelj Ivan Ikić, čije je prethodno ostvarenje, dokumentarni film “Tarot Srbija!” ostvario veliki uspeh kako u zemlji tako i na inostranim festivalima.
Kroz priču o Luki, vođi navijača lokalnog fudbalskog kluba, film “Varvari” govori o manipulaciji omladinom kroz mržnju i obmane, koja rezultira kulminacijom njihovog besa i očaja za vreme protesta povodom odvajanja Kosova 2008. godine. Odraslog bez prave šanse, Luku niz dogadjaja, pa i saznanje da mu je otac za koga je mislio da je nestao na Kosovu, živ, dovodi do situacije u kojoj se on odlučuje na obračun sa sredinom koja ga okružuje.
Kasting za film “Varvari” je i dalje u toku, ali većina uloga biće poverene naturščicima, sa željom da film prenese iskrenost i autentičnost ove mlade generacije. Skladno sa željama kuće SENSE Production i mladih producenata Milana Stojanovića i Maje Popović čije je ovo takodje debitantsko ostvarenje, film okuplja ekipu mladih i talentovanih autora kao što su direktor fotografije Miloš Jaćimović, kostimograf Biljana Grgur, i scenograf Zorana Petrov.
Filmu “Varvari” dodeljena su sredstva za finansiranje produckije na prošlogodišnjem konkursu Ministarstva Kulture RS, gde je jednoglasno izabran za podršku. Pored toga, podržan je od strane Filmskog Centra Srbije na konkursu za razvoj scenarija, od strane Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, i Opštine Mladenovac koja će izdvojiti sredstva za realizaciju ovog projekta. “Varvari” su takodje i pobednik istočno-evropskog filmskog foruma Balkan Fund 2010 u Solunu.

 

Povezana vest:  Tejlor Svift daje glas animiranoj junakinji