chuck_norris

Facebookom kruži informacija da je Čak Noris mrtav, još jedna u nizu internet prevara
 
Na facebooku je počela kružiti informacija da je Čak Noris, majstor borilačkih veština i zvezda akcionih filmova, preminuo u 71. godini. Naravno reč je o dezinformaciji i kao što glasi jedan od viceva o teksaškom rendžeru – Čak Noris je mrtav, ali se danas već oseća dobro.
Popularnom društvenom mrežom facebook kruži videolink u kojem se navodi da je Čak Noris preminuo. Ali, reč je o još jednoj internet prevari.
-Čak Noris je živ. Videolink koji kruži je čista prevara – potvrdio je Graham Klulej, viši konzultant u sigurnosnoj kompaniji Sophos, prenose strane agencije.
On je istakao da korisnici facebooka koji kliknu na link bivaju upućeni na spoljašnju web-stranicu koja, navodno, nudi mogućnost osvajanja nagrada kao što su Sony TV ili Appleov iPad ukoliko ostave podatke.
Klulej je savetovao korisnike facebooka da ne nasedaju na prevaru i da nipošto ne ostavljaju svoje lične podatke.
Facebook je odlična platforma za širenje glasina, ali i za internet prevaru. Čak i kada je reč o videolinku ne znači da ste sigurni, stoga pre nego što odlučite kliknuti kako biste pročitali neku šokantnu vest koja se navodno nalazi na linku, pretražite da li je neki medij već objavio tu informaciju.
Također, osigurajte se dobrim antivirusom kako biste bili zaštićeni od sve učestalijih pokušaja prevara na internetu. Naravno, ne zaboravite da vas nijedan antivirus ne može zaštititi od Čaka Norisa.

 

Povezana vest:  Nagrada “Bela Lugoši” uručena Maksimu Aleksandru