Barbara Volters se oprašta od izvestavanja sa dodele Oskara 

barbara-waltersBarbara Volters, doajenka među američkim novinarima, koja je intervjuisala na desetine poznatih ličnosti, izjavila je da će joj ovo biti poslednje televizijsko izveštavanje sa svečane dodele Oskara nakon gotovo 30 godina bavljenja tim poslom. 
Svoju odluku obrazložila je činjenicom da su danas filmske zvezde svuda prisutne i da se postaje slavan bez nekog naročitog napora. 
Osamdesetogodišnja TV novinarka i voditeljka tok šou programa, koja je davno bila kritikovana što „gura“ priče o poznatim ličnostima uporedo sa ozbiljnim vestima, poslednji put će izveštavati o svečanoj dodeli Oskara 7. marta kada će se održati 82. izdanje ove filmske smotre. 
U svojoj čuvenoj emisiji „The Barbara Walters Special“, koja će biti emitovana u nedelju, Voltersova će intervjuisati kandidatkinje za Oskara Sandru Bulok i Monik i govoriće o svojoj tri decenije dugoj karijeri tokom koje je intervjuisala 93 ličnosti. 
Među njima su, između ostalih, bili Bet Dejvis, koja je bila njena gošća 1987, dve godine pre smrti, Opra Vinfri koja joj je poverila da je znala da je rođena za uspeh i Hju Džekmen koji joj je tokom emisije priuštio „ples u krilu“. 
-Nakon što ste doživeli da vam Hju Džekmen pleše u krilu, vreme je da se povučete – rekla je ona u šali. 
Uozbiljivši se, poznata novinarka, koja je karijeru započela 1956, kazala je u izjavi za Rojters da postaje sve teže biti originalan, jer je sve više onih koji prate svet šoubiznisa. Klasične zvezde poput Bet Dejvis su retke u današnjem svetu prezasićenom „selebritima“, navela je ona. 
Voltersova kaže da je od vremena njenog prvog izveštavanja sa dodele Oskara 1981. godine, postalo mnogo teže smisliti nova pitanja za zvezdu koja je već prošla kroz 20 emisija. Ljudi postaju slavni nakon pojavljivanja u samo jednom ili dva filma ili u nekom od rijaliti programa i zapravo nemaju puno toga da kažu, objasnila je ona. 
-Više nisu samo filmske zvezde poznate ličnosti. Danas, to može da bude svako ko se pojavi u nekom od rijaliti programa. Postajete slavni preko noći, postajete slavni ne radeći ništa, zato što idete u šoping na primer – dodala je ona. 
Barbara Volters, koja je bila prva žena američkog televizijskog novinarstva, ne smatra da je u prošlosti bilo bolje, već da prosto treba prihvatiti svoje vreme. 
Premda joj mnogi pripisuju zasluge za ogromnu popularizaciju zvezda, ona tvrdi da se ne oseća odgovornom. 
-Volela bih da sam imala tu moć. Samo sam sretala i pokušavala da upoznam zvezde onakve kakve zaista jesu – izjavila je ona. 

Povezana vest:  Benisio Del Toro kao Eskobar u bioskopima od 30. aprila!