Filmovi sa Festa od sutra u bioskopima 

KokoSanel_i_IgorStravinskiFilmovi Antihrist Larsa fon Trira, Nepobedivi Klinta Istvuda, Koko Šanel i Igor Stravinski Jana Kunena, Papa Jovana Sonkea Vortmana i Metastaze Branka Šmita, koji su premijerno prikazani na nedavno završenom 38. Festu, od sutra će biti na redovnom repertoaru beogradskih bioskopa, najavili su domaći distributeri. 
Projekcijom filma Metastaze, dobitnika Politikine nagrade „Eritrocit“ za najbolji film u takmičarskom programu „Evropa van Evrope“ 38. Festa, prema rečima reditelja Darka Bajića, obnavlja se distribucija hrvatskog filma u Srbiji, kao i početak saradnje bioskopa „Balkan“ sa svim ambasadama i kulturnim centrima koje žele da predstave nova ostvarenja svoje kinematografije. 
Poslednje ostvarenje kultnog danskog reditelja Larsa fon Trira Antihrist, sa Vilijemom Dafoom i Šarlotom Ginzburg u glavnim ulogama, je psihodrama o bračnom paru koji odlaskom u šumu pokušava da preboli gubitak deteta. 
Za ulogu u ovom filmu, koji Trir smatra najvažnijim u svojoj karijeri, Ginzburgova je dobila nagradu za najbolju glumicu na Kanskom festivalu. 
Najnovije ostvarenje slavnog reditelja Klinta Istvuda Nepobedivi predstavlja istinitu priču o južnoafričkom lideru Nelsonu Mandeli (Morgan Frimen) i borbi koju je vodio zajedno sa kapitenom fudbalske reprezentacije Fransoa Pijenarom (Met Dejmon) za ujedinjenje nacije putem sporta, u vreme Svetskog prvenstva 1995. godine. 
Film Nepobedivi će od sutra biti na repertoaru bioskopa Tuckwood, Ster cinema i Kolosej. 
Priznati reditelj Sonke Vortman režirao je istorijsku dramu Papa Jovana o jednoj od najsnažnijih žena u istoriji, jedinoj koja je ikada proglašena za papu. Uloge tumače Džoana Vokalek, Dejvid Venam, Džon Gudman i Ajan Glen. 
Ova priča o zabranjenoj ljubavi i intrigi koju je Katolička crkva čuvala u tajnosti više od hiljadu godina biće prikazivana u bioskopima Ster cinemas i Kolosej. 
Romantična drama Koko Šanel i Igor Stravinski Jana Kunena, sa Anom Muglalis i Madsom Mikelsenom u glavnim ulogama, o strasnoj aferi između uspešne dizajnerke i slavnog kompozitora, publika će od sutra moći da gleda u Tuckwoodu i Koloseju. 

Povezana vest:  Paralele i sudari na 17. Festivalu evropskog filma Palić