Sesir profesora Koste Vujica_1

Šotrin film „Šešir profesora Vujuća“ oduševio publiku

 

Novi film Zdravka Šotre „Šešir profesora Koste Vujića“, snimljen prema poznatom romanu Milovana Vitezovića, premijerno je prikazan večeras u Centru „Sava“, a publika je u punoj dvorani gromoglasnim aplauzom pozdravila ekipu filma. Priča prati ekscentricnog profesora nemačkog jezika Kostu Vujića i neverovatan razred maturanata Prve muške gimnazije 80-ih godina 19. veka.

Zajedno u klupama bili su Mihailo Petrović – Mika Alas, Jovan Cvijić, Jaša Prodanović, Pavle Popović, Milorad Mitrović, Branislav Nušić i drugi, generacija naučnika, političara, pesnika koji će obeležiti Srbiju svog vremena. Zbog velikog interesovanja organizovane su dve uzastopne projekcije, a publika je uživala i smejala se uz priču o neobičnom profesoru i njegovom odeljenju, u kome su bili „sve mangup do mangupa“, kako je voleo da kaže, ali koji su ušli u istoriju. Najveći aplauz nakon projekcije dobio je Aleksandar Berček, koji tumači naslovnu ulogu, a okupljeni su sa oduševljenjem pozdravili i novu generaciju glumaca – Miloša Bikovića, Ljubomira Bulajića, Aleksandra Radojičića, Andriju Daničića i druge.

Povezana vest:  Pamela Anderson ponovo na koricama Plejboja

Posebne simpatije osvojio je mladi Biković, koji se već proslavio ulogom slavnog fudbalera Aleksandra Tirnanića Tirketa u filmu „Montevideo, Bog te video“, a u Šotrinom ostvarenju igra znamenitog matematičara Miku Alasa. Efektne uloge direktora škole i profesora ostvarili su Vojin Ćetković, Branimir Brstina, Ivan Bosiljčić, Predrag Ejdus, Dragan Jovanović, Zoran Cvijanović. Po Vitezovićevom romanu snimljena je i televizijska drama u kojoj je profesora Vujića igrao Pavle Vuisić, a publiku očekuje i serija u Šotrinoj režiji. Film će, kako je najavio distributer „Filmstar“, od sutra biti na redovnom bioskopskom repertoaru.

Povezana vest:  Ridli Skot priprema tri nova nastavka "Osmog putnika"