Hari Poter i relikvije Smrti 2_11

Dodeljene nagrade američkog udruženja scenografa, trijumf filmova „Hugo“, „Hari Poter i relikvije smrti 2“ i „Muškarci koji mrze žene“
 
Filmovi „Hugo“, „Hari Poter“ i „Muškarci koji mrze žene“ dobitnici su nagrade za najbolju scenografiju koju je u Los Anđelesu dodelilo američko Udruženje scenografa (Art Directors Guild od America), prenosi Holivud reporter.
U kategoriji istorijskog filma nagradu za najbolju scenografiju dobio je sinoć 3D dečji film „Hugo“ Martina Skorsezea.
Poslednji nastavak sage o mladom čarobnjaku „Hari Poter i relikvije smrti 2“ nagrađen je u kategoriji fantazije, dok je film „Muškarci koji mrze žene“ Dejvida Finčera koji je rađen po bestseleru švedskog pisca Stiga Lašona, dobio nagradu u kategoriji savremeni film.
„Hugo“ i „Hari Poter“ su nominovani i za nagrade Američke filmske akademije za scenografiju, a konkurenti u trci za Oskara su im francuski nemi film „Umetnik“, romantična komedija „Ponoć u Parizu“ Vudija Alena i ratna epopeja „Ratni konj“ Stivena Spilberga.
Među televizijskim ostvarenjima nagrade za najbolju scenografiju osvojile su serije „Modern Family“, „Boardwalk Empire“ i „Mildred Pierce“, dok je prošlogodišnja dodela Oskara nagrađena u kategoriji TV šoua.
Toni Volton, autor scenografije za film „Meri Popins“, dobitnik je nagrade ADG za životno delo.
Ove godine ADG je obeležilo 75 godina postojanja.

 

Povezana vest:  Sedam Zlatnih globusa za mjuzikl La La Land