Star Wars epizoda I

Večeras premijera 3D verzije „Ratovi zvezda – Fantomska pretnja“

Trodimenzionalna verzija epizode „Fantomska pretnja“ iz popularnog filmskog serijala „Ratovi zvezda“ (Star Wars) biće premijerno prikazana večeras u Beogradu, u bioskopu „Sinepleks“.

Zbog velikog interesovanja publike distrbuter „Megakom film“ (MCF) uveo je i dodatnu projekciju od 22.30 sati.

Pre premijere u holu bioskopa, u tržnom centru Delta siti, okupiće se ljubitelji „Ratova zvezda“, a oni koji dođu odeveni u kostime Darta Vejdera, Džedaja, Čubake i drugih likova iz serijala dobiće kokice na poklon.

„Star Wars: Episode I – The Phantom Menace 3D“ biće od sutra, 9. februara na redovnom repertoaru.

Star Wars epizoda I_1

Ova epizoda avanturističke i naučno-fantastične sage reditelja i scenariste Džordža Lukasa snimljena je 1999. godine, ali nikada nije prikazana u našim bioskopima. Tako će publika sada imati priliku da je vidi ne samo u 3D tehnici, već i po prvi put na velikom platnu, ističu u „MCF-u“.

Smeštena u „dalekoj, dalekoj galaksiji“, saga „Ratovi zvezda“ je kao stvorena za 3D iskustvo, a epizoda „Fantomska pretnja“ obiluje nekim od najuzbudljivijih i najspektakularnijih scena iz celog serijala, od invazije Nabe, preko potera u svemiru, do bitke svetlosnim mačevima između Darta Mola i Džedaja.

Povezana vest:  U ISTANBULU PREDSTAVLJENI FILMOVI O IVKOVIĆU I OBRADOVIĆU

Konverzija filma u 3D urađena je sa poštovanjem prema izvornom materijalu, prema tehnološkim izvedbama i umetničkim zamislima autora. Konverziju prve epizode nadgledao je Lukas, a odgovoran za ceo proces bio je supervizor vizuelnih efekata u kompaniji „Industrial Light & Magic“ Džon Nol.

Prvi film iz serije „Ratovi zvezda“ (epizoda IV: Nova nada), snimljen je 1977. i odmah postao popularan širom sveta. Seriju čini ukupno šest filmova, a poslednji, „Osveta Sita“, pojavio se 2005. godine.

Reč dve o radnji i filmu

Miroljubivoj planeti kojom vlada mlada ali mudra kraljica Amidala (Natali Portman) preti korumpirana Trgovačka federacija, u službi zlog lorda Sita i njegovog zastrašujućeg učenika, Darta Mola. Naizgled dobronamerni senator Palpatin (Ijan Makdermid) je kraljičin savetnik, mada mnogi sumnjaju u njega. Vitezovi Džedaji Kvaj-Gon Džin (Lajam Nison) i Obi-Van Kenobi (Juan Mekregor) pozvani su da intervenišu u raspravama u vezi se trgovinom. U toku pregovora, njihov učenik postaje mladi Anakin Skajvoker (Džejk Lojd). Oni takođe sreću Džar Džar Binksa (Ahmed Best), smušeno stvorenje sa likom guštera, koje je proterano iz svoje domovine pod vodom zbog svoje smotanosti. Kada Trgovačka federacija napadne planetu Nabu, kraljica i njeni saveznici moraju da se bore protiv horde robota, dok se Kvaj-Gon i Obi-Van suočavaju sa zlim Dartom Molom.

Povezana vest:  Objavljen najnoviji trejler za Diznijev film "Zlica" sa Emom Stoun i Emom Tompson u glavnim ulogama

„Fantomska pretnja“ je, hronološki, prvi deo priče o junacima iz sage „Star Wars“, i prvi film koji će biti prikazan u 3D-u. Konačno, svi uzbudljivi detalji jedne od najuspešnijih filmskih priča svih vremena dolaze će do izražaja uz pomoć 3D tehnologije.

Smeštena u „dalekoj, dalekoj galaksiji“, saga „Star Wars“ je kao stvorena za 3D iskustvo, a epizoda „Fantomska pretnja“ obiluje nekim od najuzbudljivijih i najspektakularnijih scena iz sage – od invazije Nabe, preko potera u svemiru, do bitke svetlosnim mačevima između Darta Mola i Džedaja. Konverzija filma u 3D urađena je sa krajnjim poštovanjem prema izvornom materijalu i prema tehnološkim izvedbama i umetničkim zamislima autora.

Proces prebacivanja prve epizode nadgledao je reditelj Džordž Lukas, a odgovoran za ceo proces bio je Džon Nol, supervizor vizuelnih efekata u kompaniji „Industrial Light & Magic“. Ceo proces pretvaranja u 3D urađen je tako da se sačuvaju svi detalji filma i da film izgleda prirodno, a treća dimenzija omogućava gledaocima da na pravi način dožive „Star Wars“ univerzum.

Povezana vest:  Svetska premijera „Nebesa“ Srđana Dragojevića u Lokarnu

Priča o „Star Wars“ univerzumu započela je 1977. godine, filmom „Star Wars epizoda IV: nova nada“, i odmah postala popularna širom sveta. Glavne teme u priči su univerzalne i svima zanimljive – večita borba između dobra i zla i između čovečanstva i tehnologije. Sagu čini ukupno 6 filmova, a poslednji, „Osveta Sita“, pojavio se 2005. godine.

Nakon prve epizode planira se i 3D konverzija ostalih 5 epizoda i njihova bioskopska distribucija u narednim godinama.

STAR WARS EPIZODA I: FANTOMSKA PRETNJA 3D

Star Wars Episode I – The Phantom Menace 3D

Premijera: 8. februar

Bioskopski start: 9. februar

Režija: George Lucas

Scenario: George Lucas

Uloge: Ewan McGregor, Liam Neeson, Natalie Portman, Jake Lloyd, Ahmed Best

Žanr: akcija, naučna fantastika, avantura

Zemlja produkcije: SAD

Jezik: engleski

Trajanje: 136 min