Zucko_plakat_smanjeno

Nov trejler za film „Žućko -priča o Radivoju Koraću“
 
„Žućko – pricča o Radivoju Koraću“, igrano-dokumentarni film Gordana Matića premijerno će biti prikazan u Sava centru 16. februara, a nov trejler možete pogledati OVDE!
Sve vezano za Radivoja Koraća – Žućka, njegovu ličnost i život nalik je filmskoj priči. U igranom delu filma rekonstruisani su neki bitni detalji iz njegovog života: prvi košarkaški koraci, ratni zbeg u Lici, odvođenje oca na Goli otok, druženje s prijateljima, susreti sa Titom i Andrićem… Glavne uloge tumače Vladimir Aleksić, Katarina Radivojević, Tihomir Stanic, Voja Brajovic, Tamara Krcunovic.
Kroz priču o Žućku vode nas naši proslavljeni košarkaši, Aleksandar Saša Đorđević i Milenko Tepić. Veliki broj čuvenih košarkaških zvezda, koje su stvarale i zauvek obeležile našu, evropsku i svetsku košarkašku istoriju takođe se pojavljuju u filmu. Mnogi od njih su i članovi košarkaške Kuće slavnih.
Korać je bio renesansna ličnost. Osim sporta, bio je strastveni zaljubljenik u nauku, književnost, slikarstvo, muziku. Radivoj Korać je ispisivao zlatnim slovima istoriju naše košarke. I ne samo to. Na njemu svojstven, tih i nenametljiv način menjao je na bolje vreme i društvo u kojem je živeo, ostavljajući mnogo toga u nasleđe budućim generacijama.
Film su podržali Kabinet predsednik Republike Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo kulture, Filmski centar Srbije, Sekretarijat za kulturu grada Beograda, Grad Kragujevac, Grad Sombor, Međunarodni olimpijski komitet, Olimpijski komitet Srbije, Košarkaški savez Srbije, Košarkaški savez Beograda, OKK Beograd.
Sponzori filma su Telekom Srbija, Srbijagas, Pošta, Uniqua osiguranje, Elektroprivreda Srbije, Udruženje banaka Srbije, Lasta.
Producenti filma su kompanije „Re-Kreativno“ i „Gargantua film“ iz Srbije, koproducent filma je „Arkadena studio“ iz Slovenije.
Originalnu muziku je radio Darko Rundek a izvodi je Rundek Cargo Trio.
Karte su u prodaji na blagajnama Sava centra i Bilet servisa.

 

Povezana vest:  Novi projekat Ris Viderspun