Angelina-Jolie_Brad_Pitt_arrives_69_Golden_Globe

Sutra u Sarajevu premijera filma Andželine Džoline

 

Gala premijera filma „U zemlji krvi i meda“ rediteljskog i scenarističkog prvenca Andželine Džoli (Angelina Jolie), biće održana sutra u Sarajevu, u Olimpijskoj dvorani Zetra. Premijera filma je izazvala veliko interesovanje medija iz BiH, regiona i sveta. Džoli će sutra u Sarajevo doputovati u pratnji supruga Breda Pita (Brad Pitt) koji je u Berlinu napravio izložbu fotografija napravljenih tokom snimanja filma „U zemlji krvi i meda“. U Sarajevo će dovesti i svoje šestoro dece.

Premijeru filma „U zemlji krvi i meda“ pratiće predstavnici najznačajnijih domaćih, regionalnih i svetskih medija, a prisustvovaće glumci i tehnička ekipa filma. Veliki je broj prispelih zahteva za akreditovanje predstavnika medija, a pored domaćih i regionalnih, zahteve za akreditovanje uputili su predstavnici medija iz Austrije, Bugarske, Francuske, Katara, Nemačke, Poljske, SAD, Velike Britanije i drugih zemalja.

Povezana vest:  Fasbender i Glison u britanskoj krimi-drami „Nož u našim leđima“

Ovaj film sa ratnom tematikom izazvao je različite reakcije u regionu, od odobravanja do osude. Priča filma „U zemlji krvi i meda“ odvija se u pozadini rata u BiH tokom 90-ih godina kroz prizmu dvoje zaljubljenih koji su različitih nacionalnosti. Film je sniman u BiH i Mađarskoj, a glavne uloge dodeljene su lokalnim glumcima iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Povezana vest:  Stalone: Povrede garantuju uspeh filma

Rediteljka je poručila da „ovim filmom nije želela da optuži nikoga bilo osim možda međunarodnu zajednicu“.

-Pokušala sam da se što više unesem u tu priču, napravim umetničko delo, a ne dokumentarni film. Bilo je teško, jer ovde je postojalo više strana u ratu, a samim tim i više različitih priča. Ja sam izabrala jednu – rekla je Džoli.

Nakon premijere filma u BiH i publika u regionu imaće priliku da pogleda film koji je izazvao mnogo pažnje i pre nego što je i prikazan. Džoli je najavila i da će deo dohotka ostvarenog prodajom CD sa muzikom iz svog prvog rediteljskog filma „U zemlji krvi i meda“ biti doniran SOS Đečijim selima u Bosni i Hercegovini.

Povezana vest:  Njujorška premijera filma Abraham Linkoln - lovac na vampire (FOTO)

Andželina Džoli je u poslednje dve godine tri puta boravila u BiH. Prvi put je posetila izbeglice u istočnoj Bosni 2010. godine kojima je obećala izgradnju porušenih stambenih objekata, a poslednji put je u julu prošle godine posetila Sarajevo sa suprugom Bredom Pitom kada je prisustvovala projekciji filmova na Sarajevo film festivalu.