Angelina-Jolie_69_Golden_Globe

Džoli: Moj film nije antisrpski, jer ja nemam takav stav

 

Holivudska glumica i rediteljka filma „U zemlji krvi i meda“ Andželina Džoli (Angelina Jolie) rekla je danas u Sarajevu, uoči gala premijere svog filma, da se zaljubila u ovaj region zahvaljujući glumcima koji su interpretirali likove u njenom filmu.

-Bilo je teško naći balans u radu na snimanju filma jer se radi o izuzetno osetljivoj temi. Posebno je osetljiva tema jer je politika u ovom regionu jako komplikovana – kazala je Džolijeva na konferenciji za novinare.

Upitana da li je njen film antisrpski rekla je da „nije uopšte usmeren protiv Srba jer ona nema takav stav“.

Povezana vest:  Meril Strip i Robert de Niro ponovo zajedno na filmu

-Takve reakcije pokazuju koliko je ovaj region podeljen. Glumci su me naučili jako puno o tome kako je biti deo ovog regiona, kako je biti ujedinjen, kako je biti Jugosloven .. Ja mislim da od članova ekipe koji su glumili u mom filmu, niko ne razmišlja o tome odakle je onaj drugi – rekla je Andželina Džoli.

Prema njenim rečima, srpski glumci su jako talentovani kao i ostali glumci s kojima je radila na realizaciji filma „U zemlji krvi i meda“. Upitana na koji način se pripremala za snimanje filma, Džolijeva je rekla da je imala dosta savetnika.

Povezana vest:  Mešavina Sumrak i Harija Potera kao mjuzikl

-Oni su me savetovali i kada sam privatno boravila u BiH, razgovarala sam sa žrtvama, zvaničnicima… Jako puno sam istraživala. Imala sam različite savetnike i iz vojne oblasti, a videla sam i dosta dokumentarnog materijala – rekla je Džolijeva.

Glumica je istakla da je zadovoljna svojim prvim rediteljskim filmom I da prema njemu ima jake emocije. Prema njenim rečima, u ratnoj BiH 90-tih godina je zakasnila reakcija međunarodne zajednice koja je „trebalo da interveniše na vreme, dok je ceo svet mirno gledao šta se dešava, kao što je i danas slučaj sa Sirijom“.

Povezana vest:  Paskaljević: Zakon o filmu koče materijalni interesi

Rediteljka filma „U zemlji krvi i meda“ Andželina Dožli doputovala je danas u Sarajevo sa suprugom Bredom Pitom privatnim avionom. Andželina Džoli će večeras u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu u 20 časova, prisustvovati gala premijeri filma pred oko 5.000 gledalaca i uz prisustvo brojnih medija iz celog sveta. Planirano je da sa suprugom sutra napusti Sarajevo.