Zucko_plakat_smanjeno 

„Žućko – priča o Radivoju Koraću“ premijerno u Novom Sadu, 17. februar u bioskopu Arena Cineplex
 
Igrano-dokumentarni film Gordana Matića „Žućko – priča o Radivoju Koraću“ večeras će premijerno biti prikazan u bioskopu Arena Cineplex u Novom Sadu.
Zbog velikog interesovanja i rasprodate premijerne projekcije od 20.00 uvodi se projekcija i od 18.00.
Na obe premijerne projekcije dolaze čuveni košarkaši Ivo Daneu, Nikola Plećaš, Ranko Žeravica, reditelj i scenarista Gordan Matić, glumci Tihomir Stanić, Tamara Krcunović, Nenad Pećinar, producent Marko Paljić i mnogi drugi.
Sve vezano za Radivoja Koraća – Žućka, njegovu ličnost i život nalik je filmskoj priči. U igranom delu filma rekonstruisani su bitni detalji iz njegovog života: prvi košarkaški koraci, ratni zbeg u Lici, odvođenje oca na Goli otok, druženje sa prijateljima, susreti sa Titom i Andrićem… Kroz priču o Žućku vode nas naši proslavljeni košarkaši, Aleksandar Saša Đorđević i Milenko Tepić. Veliki broj čuvenih košarkaških zvezda, koje su stvarale i zauvek obeležile našu, evropsku i svetsku košarkašku istoriju takođe se pojavljuju u filmu. Mnogi od njih su i članovi košarkaške Kuće slavnih. Korać je bio renesansna ličnost. Osim sporta, bio je strastveni zaljubljenik u nauku, književnost, slikarstvo, muziku. Kažu da je po svom obrazovanju, interesovanjima, inteligenciji mnogo odskakao od svoje okoline. Radivoj Korač je ispisivao zlatnim slovima istoriju naše košarke. I ne samo to. Na njemu svojstven, tih i nenametljiv način menjao je na bolje vreme i društvo u kojem je živeo, ostavljajući mnogo toga u nasleđe budućim generacijama.

 

Povezana vest:  Film "Ajvar" ovog vikenda oduševio publiku u Beču i Cirihu, slede premijere širom Evrope i Kanade