oskar_statue_1

Oskar se seli iz legendarnog Kodak Theatrea?
 
Dodela Akademijinih nagrada verovatno se više neće održavati u legendarnom Kodak Thatreu u Los Anđelesu. Eastman Kodak tražio je način da zaključi 74 miliona dolara težak ugovor, potpisan pre 12 godina, kojim su definisana prava da dvorana u kojoj se odvija dodela Oskara nosi ime kompanije, javlja BBC.
CIM Gruop, kompanija koja je vlasnik nekretnine, prigovorila je, ali je sudija presudio je u korist Kodaka. CIM ne mora da ukloniti ime Kodak s pozorišne fasade pre dodele Oskara 26. fabruara.
Mesto na Hollywood Boulevardu bilo je domaćin dodele Oskara od 2002. godine. Iz CIM Groupe nisu komentarisali sudsku odluku, ali su verovatno u potrazi za novom korporacijom koja bi bila sponzor dvorane.
Novi ugovor mora dobiti odobrenje organizatora dodela Oskara, Akademije filmskih nauka i umetnosti, ali nije jasno hoće li Oskar ostati u istoj dvorani.
U decembru je Akademija krenula u razmatranje svojih pravnih opcija u okviru 20-godišnjeg ugovora s vlasnikom dvorane kako bi odlučila hoće li se obavezati na desetogodišnje produženje ugovora s CIM Groupom.
Ranije je ovog meseca, Eastman Kodak objavio da zaustavlja izradu digitalnih fotoaparata kako bi se fokusirao na profitabilnije poslove. 133 godina stara kompanija ušla je u stečaj jer nije uspela držati korak s konkurencijom.
Od devet filmova nominiranih za Oskara u kategoriji najboljeg filma, sedam ih je snimljeno na Kodakovom filmu.

 

Povezana vest:  Nikol Kidmen najbolja glumica po oceni Ivning standarda