Sesir profesora Koste Vujica

„Šešir profesora Koste Vujića“ gledalo 100.000 ljudi

 

Film Zdravka Šotre „Šešir profesora Koste Vujića“, u produkciji „Košutnjak filma“, videlo je više od 100.000 gledalaca za 19 dana bioskopskog prikazivanja u Srbiji, saopštio je danas distributer „Filmstar“. I pored nepovoljnih vremenskih uslova publika je u prepunim bioskopskim dvoranama u Novom Sadu, Nišu i Zrenjaninu, isto kao i na premijeri u Beogradu, ovacijama pozdravila ekipu filma.

Povezana vest:  Pogledajte ekskluzivni intervju sa ekipom filma “Drugi život”!

Ansambl predvodi doajen našeg glumišta Aleksandar Berček, a film predstavlja novu, mladu generaciju u kojoj su Tamara Aleksić, Miloš Biković, Aleksandar Radojičić, Ljubomir Bulajić, Andrija Daničića, Davor Perunović, Mateja Popović, Uroš Jakovljević, Mladen Sovilj i drugi.

Šešir profesora Koste Vujića je pored pomenutih gradova na bioskopskom repertoaru u Subotici, a uskoro će mocih da ga pogleda i publika u Valjevu, Loznici, Čačku, Kragujevcu i drugim gradovima. Snimljen prema poznatom romanu Milovana Vitezovića, film prati ekscentričnog profesora nemačkog jezika, Kostu Vujića i neverovatan razred maturanata Prve muške gimnazije u kome su bili Mihailo Petrović – Mika Alas, Jovan Cvijić, Jaša Prodanović, Pavle Popović, Milorad Mitrović – generacija koja će obeležiti Srbiju svog vremena.

Povezana vest:   Jennifer Lawrence povređena tokom snimanja filma