Zucko_plakat_smanjeno

ŽUĆKO – PRIČA O RADIVOJU KORAĆU na putovanju kroz Srbiju
 
Posle beogradske premijere u Sava centru, 16. februara, film “Žućko- priča o Radivoju Koraću”, usledile su premijere u Novom Sadu, Somboru i Nišu.
Dve premijerne projekcije u bioskopu Arena Cineplex u Novom Sadu bile su malo za sve one koji su hteli da vide film, kao i članove ekipe filma koja im se posle projekcija poklonila. Izuzetno emotivne reakcije publike oslikao je i višeminutni aplauz, kojim su Novosađani pozdravili sagovornike, glumce i autore filma “Žućko”.
Najviše pažnje privukle su tri košarkaške legende Ranko Žeravica, Ivo Daneu i Nikola Plećaš, prijatelji i saigrači Radivoja Koraća, koji se kao sagovornici pojavljuju u dokumentarnom delu filma. Oni su se dugo posle projekcije družili sa publikom, fotografisali i delili autograme, razmenjujući utiske i o filmu, ali i o nekim prošlim vremenima.
Zatim je usledila premijera u Somboru, rodnom gradu Radivoja Koraća, gde je on proveo deo svog detinjstva, ali i napravio prve košarkaške korake. U Somboru je snimljeno dosta scena, a pored somborskih glumaca, veliki broj Somboraca statirao je u masovnim scenama. Stoga je i ta projekcija imala svoju posebnu čar i emotivni naboj.
Pre projekcije filma, u Domu županije, ekipu filma primio je gradonačelnik Sombora sa saradnicima u prisustvu lokalnih medija.
Niška premijera čekala se u posebnom raspoloženju, jer je Niš već danima živeo u duhu košarke i Kupa Radivoja Koraća.
Par sati pred finalni meč Kupa „Radivoja Koraća“, dvorana Doma vojske u Nišu,  bila je popunjena do poslednjeg mesta, a među publikom koja je htela da vidi istinitu priču o legendi jugoslovenske košarke bilo je dosta mladog sveta.
Posle projekcije, ekipa filma se preselila u dvoranu Čair. Po završetku utakmice, Nikola Plećaš, proslavljeni jugoslovenski reprezentativac i Žućkov saigrač, u ime ekipe filma i porodice Radivoja Koraća, najboljem strelcu Kupa, Miletu Iliću iz Crvene Zvezde, poklonio je i umetničku sliku. Slika je rad Đorđa Koraća, Radivojevog brata i poklonjena je najboljem strelcu kao još jedno podsećanje na Žućka i činjenicu da je on titulu najboljeg strelca osvajao 7 godina za redom. To je rekord koji do danas još niko nije oborio.
Ekipa filma “Žućko- priča o Radivoju Koraću“ nastavlja da se druži sa publikom širom Srbije u narednim danima. Premijerne projekcije biće održane u Kraljevu, Subotici, Smederevu i Lazarevcu.

 

Povezana vest:  Helen Miren u ulozi Hičkokove žene?