JuliaRoberts_FirefliesintheGardenpremiere 

Guča zove u goste Džuliju Roberts
 
Predsednik opštine Lučani i predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović pozvao je američku filmsku zvezdu Džuliju Roberts da u bude gost 52. Dragačevskog sabora trubača u Guči.
Jolović je izjavio rekao da je poziv uputio podstaknut njenom izjavom za jedan domaći časopisa da bi volela da poseti Srbiju i uživa u zvucima dragačevskih truba.
-Poštovana Džulija pozivam Vas da dođete, vidite naše lepo Dragačevo i čujete izvornu narodnu pesmu, obavezno uz trubu – navodi se u pozivu upućenom zvezdi filmova „Zgodna žena“ i „Erin Broković“.
-Kada dođete, videćete kako je u ovaj kraj utkana stara vokalna tradicija sa folklorom i glasovitim instrumentom kakav je truba, uz geslo da tradiciju možemo voleti ili ne, ali da je moramo poštovati, jer ona je deo srpskog nacionalnog bića i srpske kulture. U ovom podneblju mlade generacije su izuzetno obrazovane i talentovane. One svoju muzičku tradiciju oživljavaju svojim dostignućima, pa i zbog toga Dragačevski sabor traje više od pola veka – naveo je Jolović u pozivu.
Sabor u Guči održava se u avgustu.

 

Povezana vest:  Oženio se Doni Valberg