oskar_statue_1

DODELA OSKARA 2012

Ðakonije na banketu nakon dodele Oskara

 

Kao i svake godine, nakon svečanosti dodele Oskara, filmske zvezde, reditelji i ostali gosti nastaviće u nedelju uveče slavlje na Balu guvernera koji organizuje Američka filmska akademija u jednoj od dvorana Kodak teatra u Holivudu. Posluženje za oko 1.500 gostiju pripremiće i ove godine čuveni kuvar Volfgang Puk kome će asistirati 350 kuvara i 950 poslužitelja.  Ako je suditi po meniju, jasno je da u Holivudu ne znaju za ekonomsku krizu.

Povezana vest:  40 filmova u konkurenciji Banjaluke 2010

Na jelovniku su razna pređela – tost sa dimljenim lososom i kavijarom u obliku Oskara, mini čizburgeri, takosi sa jastogom u prelivu od paradajza, pileća pašteta sa tartufama, mnoštvo salata… Od poslastica, pored čokoladica u obliku Oskara, gostima će biti ponuđene i pite sa kremom od banane, tortice sa malinama, čokoladne fontane i rolnice sa čokoladom.

Povezana vest:  Morgan Frimen i Ešli Džad u porodičnom filmu

A uz sve to, naravno, biće poslužen i šampanjac, u ogromnim količinama, kao i koktel „Moet Red Carpet Glamour“ koji je specijalno kreiran za to veče. Na ovoj glamuroznoj proslavi biće upotrebljeno 12.000 čaša, 4.000 tanjira i 6.000 viljušaka. Biće otvoreno 1.000 boca šampanjca, a salu će ukrašavati 1.400 Svarovski kristala.