Sesir profesora Koste Vujica_1 

„Šešir profesora Koste Vujića“ videlo 150.000 gledalaca
 
U prisustvu reditelja i dela glumačkog ansambla, u Loznici je sinoć počelo prikazivanje filma „Šešir profesora Koste Vujića“ u režiji Zdravka Šotre, koji će, kako se očekuje, ovog vikenda u gradovima Srbije zabeležiti 150 000 gledalaca. Tim povodom, u Sportsko-rekreativnom kompleksu “Sunčana reka“ u Gornjoj Koviljači kod Loznice, priređen je susret dela filmske ekipe sa novinarima kome su prisustvovale i druge zvanice.
Šotra je rekao za da je njegovo opredeljenje da premijerno prikažu film u Loznici nastalo iz privrženosti kraju u kome je njegova ekipa do sada snimala scene za dve televizijske serije – “Greh njene majke“ i „Nepobedivo srce“.
Umetnički direktor filma predstavljenog u Vukovom domu kulture, čija je dvorana bila ispunjena do poslednjeg mesta, Slobodan Terzić rekao je da je ideja za snimanje „Šešira profesora Koste Vujića“ po romanu Milovana Vitezovića nastala pre 15 godina. On je dodao da je ekranizaciju Vitezovićevog romana, čija se radnja odvija u pretposlednjoj deceniji 19. veka, a prema kome je 1971. godine nastala TV drama sa Pavlom Vujisićem u glavnoj ulozi, ostvarila ista ekipa koja je pre 15 godina pripremila film „Lajanje na zvezde“.
Premijera “Šesira“ je bila 1. februara u Centru Sava u Beogradu, a dan kasnije počelo je njegovo prikazivanje u bioskopima širom zemlje, dok će sudeći prema dosadašnjem interesovanju publike, sutra dostići brojku od 150.000 gledalaca rekao je Terzić. U organizaciji Centra za kulturu “Vuk Karadzić“ iz Loznice, na večeras započetim projekcijama filma u tom gradu gledaoci su pozdravili deo filmske ekipe, a najnovije Šotrino ostvarenje biće pred publikom do srede, rečeno je pri susretu u Centru „Sunčana reka“.

 

Povezana vest:  Anđelina Džoli inspiraciju za film crpela iz svojih veza