Sanja_Lubardic_NIS_-_Lazar_Bogojevic_ 

Proglašen najbolji kratki film na konkursu „Sa NIS-om na FEST“
 
Film „Put do uspeha“ autora Lazara Bogojevića najbolji je kratki film snimljen mobilnim telefonom na konkursu „Sa NIS-om na FEST“.
Ovaj film dobio je najviše glasova na fejsbuk stranici NIS-a, gde su posetioci mogli da biraju između  pet video ostvarenja koji su, prema oceni žirija zaslužili da se nađu u finalu takmičenja. Ukupno je prijavljeno 20 kratkih filmova na slobodnu temu.
Autoru filma je na završnoj pres konferenciji Festivala uručena i nagrada – Soni digitalna kamera, a nagrađeni film biće prikazan danas, u 19 sati, pre projekcije filma „Glumac / The Artist“, a u okviru programa „FEST na bis“.
NIS je, u sklopu svog programa „Kultura bez granica“ već treći put partner FEST-a. Ove godine, sem konkursa „Sa NIS-om na FEST“ čiji je cilj podsticanje kreativnosti gledalaca, NIS je osmislio i aktivaciju „Kao na filmu“. Tokom svih dana trajanja FEST-a, posetioci Sava centra mogli su da se ispred LED panoa sa filmskom scenografijom slikaju na oldtajmer motociklu. Tu mogućnost iskoristilo je više stotina gledalaca.

 

Povezana vest:  "Faust" glavni kandidat za "Zlatnog lava"