IA4_Publicity_005

Izabrani glumci za uloge novih junaka u sinhronizaciji „Ledenog doba 4“
 
Maša Dakić, Dušanka Stojanović, Katarina Marković i Viktor Savić, pridružuju se uigranoj ekipi koju čine Nikola Đuričko, Srđan Miletić, Voja Brajović, Isidora Minić, Goran Jevtić i Lako Nikolić
 
Novi nastavak već kultnog serijala „Ledeno doba“, „Ledeno doba 4: pomeranje kontinenata“, koji stiže u bioskope 5. jula, uvodi nekoliko novih zanimljivih junaka,  za koje su u sinhronizaciji izabrani novi domaći glumci.
U četvrtom nastavku „Ledenog doba“ omiljena filmska trojka, Meni, Sid i Dijego, upuštaju se u najveću avanturu do sada, nakon što Skret, kao i uvek jureći svoj žir, izazove razdvajanje kontinenata. Plutajući na ledenom bregu, odvojeni od ostatka krda, njih trojica pokušavaju da se preko mora vrate kući. Izazovi pred njima su nikada veći – morska stvorenja, nepoznati novi svet, gusari. Skreta, koji još uvek juri svoj žir, ovoga puta očekuju avanture u kakvima se nijedna praistorijska veverica nije našla.
Manijeva i Elina ćerka, Breskvica, sada je već buntovna tinejdžerka, i njena uloga u sinhronizaciji dodeljena je Maši Dakić.
Sa oposumima kao ujacima i dva neobična roditelja kao što su Meni i Eli, Breskvica je izrasla u neodoljivu komplikovanu tinejdžerku koja je pomalo na svoju ruku. Zaljubila se po prvi put u slatkog mamuta Itana, ali tek će uvideti da je pravi momak za nju zapravo njen najbolji prijatelj, jež Luis. Breskvica želi da dokaže Meniju da više nije beba, (ona je ustvari teška 3 tone) i da može da donosi dobre odluke. Kada su se ona i Meni posvađali jer ga ona ne sluša, rekli su jedno drugom stvari zbog kojih su zažalili, neposredno pre nego što su su ih kontinenti razdvojili. Pošto Meni nije tu, ona i njena majka moraju da predvode krdo.
Sa druge strane, lenjivac Sid otkriva da u ionako šarenolikoj porodici ima i nezgodnu Baku, čija je ulogu preuzela Dušanka Stojanović.
Sidova namćorasta baba ima veliku ulogu u avanturi u koju je slučajno uletela kada se našla na splavu sa Menijem i družinom na otvorenom moru. Lošeg vida i izuzetno tvrdoglava (duhovita kombinacija)  Baka izaziva mnogo nevolja  Sidu i momcima, naročito kada zaluta tražeći svog ljubimca po imenu Prekrasni, za kog misli da je bolestan.
Sabljasti tigar Dijego konačno će se susresti sa ženskom pripadnicom svoje vrste, podjednako opasnom kao što je i on sam. Šira je tigrica čiju ulogu igra Katarina Marković.
Brzih šapa i britkog uma, ova prelepa ženka tigra nije želela da prihvata naredbe od alfa  mužjaka te je napustila čopor da bi živela na svoj način. Nakon susreta sa našim herojima, polako počinje da shvata da je u Dijegu možda pronašla svoju srodnu dušu… i to iz više razloga.
Viktoru Saviću studio „20th Century Fox“ poverio je glas kapetana Trboseka, opasnog vođe gusarskog broda.
Praistorijski orangutan, Kapetan Trbosek je krupna zver koja misli da je gospodar mora. Bilo da se ljulja na palubi, vodi gusare u pljačku ili prosto izigrava lošeg momka, Trbosek apsolutno obožava da bude gusar. Ali kada Meni i njegova družina ukradu njegov brod, njegova srdžba nema granica i on je odlučan da pronađe Menija i osveti se.
U ulozi Manija pojavljuje se Nikola Đuričko, Srđan Miletić igra Sida, Voja Brajović tradicionalno daje glas Dijegu. Glas Eli pozajmljuje Isidora Minić, a Goran Jevtić i Lako Nikolić igraju oposume Kreša i Edija, dva Breskvičina „ujaka“.
Režiju sinhronizacije potpisuje Goran Jevtić.

 

Povezana vest:  Selekcije „Paralele i sudari” i „Mladi duh Evrope” na Festivalu evropskog filma Palić