potomci

Sve posetiteljke bioskopa „Cineplexx“ će 8. marta dobiti na poklon DVD film, filmovi sa Festa na redovnom repertoaru od 8. marta
 
Povodom praznika žena, sve posetiteljke bioskopa „Cineplexx“ u šoping molu „Delta City“ će 8. marta uz kupljenu ulaznicu dobijati na poklon DVD film, dok će uz naručeni ženski meni dobijati i ružu.
Baš od 8. marta će na velikom platnu „Cineplexx-a“ zaigrati miljenici dama: Džordž Kluni u filmu „Potomci“ i Antonio Banderas u filmu „Koža u kojoj živim“. Na repertoaru će se pored ova dva filma, premijerno prikazana na ovogodišnjem Festu, naći još jedan festovski film – „Glumac“. Ljubitelje i ljubiteljke naučne fanatstike i avanture od četvrtka očekuje Tejlor Kič i film „Džon Karter – između dva sveta“.
Film „Potomci” Aleksandra Pejna  je smešna, ali u isto vreme i dirljiva i osećajna priča. Džordž Kluni igra Meta Kinga, čoveka sa mnogo mana, koji se nakon porodične tragedije suočava sa samim sobom. U sred ove krize, on dolazi do saznanja da nije bio dobar otac i pokušava da poboljša odnos sa svojim dvema ćerkama. „Potomci“ su snimljeni prema istoimenom romanu mlade autorke sa Havaja, Kaui Hart Hemings.
Oskarom nagrađeni reditelj, Endru Stenton („VOLI“), režira film „Džon Karter – Između dva sveta“, uzbudljivu akcionu avanturu smeštenu na misterioznu i egzotičnu planetu Barsum (Mars). Zasnovan na naučno-fantastičnom klasiku Edgara Rajsa Burousafilm govori o Džonu Karteru (Tejlor Kič), koji je na neobjašnjiv način prebačen na Mars gde biva umešan u konflikt epskih razmera između stanovnika te planete, uključujući Tarsa Tarkasa (Vilem Defo) i zanosnu princezu Deža Toris (Lin Kolins).
Film „Koža u kojoj živim“ Pedra Almodovara prati rad plastočnog Hirurga. Od kada mu je žena nastradala u saobraćajnoj nesreći dr Robert Ledgard (Antonio Banderas), plastični hirurg, opsednut je stvaranjem druge kože kojom je mogao da je spasi. Posle dvanaest godina uspeva da stvori kožu koja je pravi štit protiv svakog napada. Za ovaj eksperiment Robertu je bilo potrebno zamorče i saučesnik. ..
Žan Dižarden igra Džordža Valentina, holivudskog zavodnika u suton nemog filma, u stilski smeloj mešavini komedije i drame „Glumac“ Mišela Azanavisijusa. Njegov brak je daleko od savršenog kada jednoga dana sreće ambicioznu članicu vodvilja, Pepi Miler (Berenis Bežo) kojom biva očaran. Ubrzo zatim, zvuk stupa na filmsku scenu i Džordž ulaže novac u poslednji grandiozni nemi film, dok Pepi postaje zvezda nove nastupajeće ere. Džon Gudmen igra prvog čoveka filmskog studija sa kojim Valentin sarađuje. Glumac je 2011. prikazan na filmskim festivalima u Kanu i Torontu.

 

Povezana vest:  Nastavak Džumandžija kreće u osvajanje nove publike od 26. decembra!