loraks_1

Animirani film „Loraks“ od 15. marta u bioskopima
 
Animirani film „Loraks“ reditelja Krisa Renoda (Chris Renaud), koji je do sada u Americi zaradio 122 miliona dolara, od 15. marta biće na redovnom repertoaru domaćih bioskopa, najavio je danas distributer „Taramaunt“.
Film u 3D verziji prikazivaće se u bioskopima „Roda“, „Takvud“, Dvorani Doma sindikata, a 2D verzija u „Koloseju“ i „Sinepleksu“.
„Loraks“ je adaptacija Dr. Susovog klasika o šumskom stvorenju koje „deli izdržljivu snagu nade“.
Animirana avantura prati putovanje mladića koji traži jedinu stvar koja će mu omogućiti da pridobije naklonost devojke njegovih snova, a da bi to našao, moraće da sazna priču o Loraksu, mrzovoljnom, ali simpatičnom stvorenju koje se bori za očuvanje sveta.
„Loraks“ je zabavna i emotivna avantura koja ističe važnost ravnoteže između prirode i napretka.
Prema sinopsisu, Loraks je čuvar šume koji dolazi u sukob sa ambicioznim mladim Vans-lerom kada on poseče drvo Trafule i zapreti da će ih poseći još kako bi ostvario svoj unosni poslovni plan.
Pohlepnog Vans-lera ništa neće moći da zaustavi u nameri da izgradi svoje preduzeće, čak iako to znači da će poseći svako drvo i uništiti dolinu.
Posle više godina, u svetu bez drveća, Ted će preći granice svog savršenog industrijskog grada Tnidvila i krenuti na putovanje da nađe Vans-lera i sazna kako može da odnese kući drvo za devojku svojih snova, Odri.
Deni DeVito je pozajmio glas Loraksu, dok je Ed Helms pozajmio glas Vans-leru. Tu su i Zek Efron (Ted), Tejlor Svift (Odri), Rob Rigl (Oher), Beti Vajt (Norma).

 

Povezana vest:  Crtani filmovi po knjigama Beatriks Poter