Ustanicka_ulica

Šerbedžija: u „Ustaničkoj“ zbog scenarija i Kičića

 

Slavni glumac Rade Šerbedžija koji igra jednu od glavnih uloga u filmu „Ustanička ulica“ izjavio je večeras u Beogradu da se na taj projekat odlučio zbog odličnog scenarija i zato što ga je producirao Gordan Kičić.

-Privukao me je pre svega odličan scenario. Napisao ga je sjajan momak kome zavidim na jednoj pesmi koju je napisao, a to je “Haljinica boje lila“ Nikole Pejakovića. On je neverovatan talenat – rekao je Šerbedžija Tanjugu na crvenom tepihu uoči premijere „Ustaničke ulice“ u Centru „Sava“.

Povezana vest:  Cinears: DVD kolo od 30. juna

Inače, scenario zajedno potpisuju Ðorđe Milosavljević i Pejaković.

-To je prva stvar, odličan scenario. Zatim, Gordan Kičić (glumac i producent) koji je divan, ja ga zovem građanin plemić. Ima nešto plemenito u tom čoveku – istakao je Šerbedžija.

On je dodao da ga je Kičić pozvao da dođe i da igraju zajedno, a da je i režiser (Miroslav Terzić) bio odličan.

Povezana vest:  Filmski ponedeljak u Kombank dvorani

-Baš sam uživao radeći taj film – izjavio je Šerbedžija, ali je odbio da komentariše sadržaj filma u kojem mladi tužilac (Kičić) sumnja u svog šefa (Šerbedžija) tokom istrage ratnih zločina iz 90-ih godina.

-Sada bi trebalo da pričam o ovom vremenu i o politici, a to ne želim. Ja želim da govorim o filmu. Ovaj film ima svoju priču, ja sam deo te priče i gledam ga samo kao jedan akcioni film, kao jedan triler – kazao je on.

Povezana vest:  Nagradna večera u restoranu „Lorenzo & Kakalamba” u susret filmu "Sedam dana slobode" (Hall pass)!

Šerbedžija je podsetio da je tumačio razne likove, od Ričarda Trećeg do Hamleta, a da mu njegov lik u „Ustaničkoj ulici“ deluje pomalo kao karakteri koje je igrao Žan Gaben.