Hunger Games_SRB

Čekajući film „The Hunger Games“
 
Ekipa filma „The Hunger Games“ (Igre gladi) izazvala je ovacije među tinejdžerima kada se sinoć u Njujorku pojavila na književnoj večeri Suzan Kolins, autorke bestseler trilogije namenjene mladima – prema kojoj je film i snimljen.
Medijska pažnja i očekivanja od filma koji će svetsku premijeru imati 23. marta mogu se uporediti sa filmskom franšizom „Sumrak“ i stručnjaci očekuju da će film već prvog vikenda zaraditi, samo u SAD, oko 100 miliona dolara.
-Sve je ovo toliko posebno za mene, ovo je jedna od milion stvari koju ću uspeti da uradim i mnogi ljudi bi toliko voleli da se upoznaju sa njima tako da je ovo meni veoma posebno – rekla je 11-godišnja Kejtlin Kater iz Nju Džerzija koja je došla na potpisivanje knjiga i da bi se upoznala sa ekipom filma uoči premijere u petak.
Film „The Hunger Games“ je postapokaliptična priča u kojoj američka glumica Dženifer Lorens glumi heroinu Kanis Everdin koja pristaje da umesto sestre učestvuje u borbi na smrt koja se emituje na televiziji.
Šesnaestogodišjna Nikol Menard iz Bruklina rekla je AFP-u da je toliko uzbuđena da jedva možde da iščeka petak i premijeru.
-Pre mesec dana sam naručila karte tako da ću u četvrtak u ponoć biti tamo sa sestrom. Ne mogu da dočekam, biće to toliko uzbudljivo. Ne mogu da dočekam da vidim film i nadam se da ću ih (glumce) ponovo videti i da ću moći da im kažem kako su bili sjajni u filmu, i tako – rekla je ona.
Četrnaestogodišnja Nadin Šalan sa Menhetna kaže da u početku nije htela ni da čuje za film jer mnogo voli romane ali da je posle prvog trejlera za film promenila mišljenje.
-Totalno sam se navuka i ne mogu da dočekam da vidim film. Mislim da su glumci odlično izabrani – rekla je ona.
Njena majka, koja će takođe ići na premijeru, oduševljena je romanima.
-Obožavam ih. Ovde se pretvaram da je sve ovo zbog nje, ali zapravo mnogo volim ove romane i radujem se filmu – rekla je Enijas Ibrahim.

 

Povezana vest:  Otvoren Muzej FEST-a