Hunger Games_SRB

Holivud trlja ruke uoči premijere „The Hunger Games“
 
Na stotine obožavalaca okupilo se noćas na ponoćnoj pretpremijeri tinejdž-fenomena „The Hunger Games“ (Igre gladi), filma koji će, procenjuju stručnjaci, ovog vikenda postaviti novi rekord na bioskopskim blagajnama.
Za ovaj postapokaliptični film karte su već nedeljama unazad rasprodate. Onlajn biletarnica „Fandango“ svakog sekunda prodaje deset karata, a do sada je već 2.500 projekcija rasprodato.
„Mnogi ljudi došli su ovde na premijeru, a ovo je tek prvi film. Ostali će biti sve veći i veći“, rekla je AFP-u 18-godišnja Nataša Meklilan koja je došla na ponoćnu projekciju u Los Anđelesu.
Učiteljica Danijela Peri dodalje da očekuje da će plakati na filmu. „Ima tu veoma emotivnih delova, neka deca umiru. U knjizi je to tako lepo opisano i očekujem da ću to videti i na vilmu“, rekla je ona.
„Igre gladi“ adaptacija su istoimenog trilera američke autorke Suzan Kolins i deo su trilogije koja je širom sveta prodata u 30 miliona primeraka i najnoviji je tinejdžedski fenomen u svetu izdavaštva posle „Sumrak“ sage.
Smešten u izmišljenu zemlju Panem koja se rodila na ostacima Severne Amerike, film prati lik Dženifer Lorens koja se bori za goli život u igrama koje se prenose na televiziji i koje su inspirisane gladijatorskim borbama.
Promovisan kao novi „Sumrak“ ili film o „Hariju Poteru“, „Igre gladi“ pojavile su se već sredinom sedmice u Evropi, a američka premijera zakazana je za večeras.
Stručnjaci očekuju da će prvog vikenda film zaraditi više od 116 miliona dolara i možda čak dostići poslednji film o Hariju Poteru koji je prvog vikenda zaradio 169 miliona ili „Mračnog viteza“ sa 158 miliona dolara.
Na predpremijeru rano jutros stigla je i 27-godišnja dizajnerka Hered Hjuit koja je pročitala sve tri knjige.
„Prvu sam pročitala za jedno veče. Druga je bila dobra, ali je nisam progutala. A treća je veoma dobra i uzbuđena sam što ću videti film rađen prema prvoj knjizi“, rekla je.

 

Povezana vest:  Nikolas Kejdž u rimejku francuskog psihotrilera