CPXX_5

Otvoren bioskop „Cineplexx”u Kragujevcu
 
U Kragujevcu, u novom šoping centru „Kragujevac Plaza“ 20. marta otvoren je još jedan digitalni bioskop iz porodice „Cineplexx“, čime je ovaj grad, nakon više od tri godine, ponovo dobio bioskop.
Dane otvaranja obeležile su premijere domaćih ostvarenja uz prisustvo filmskih ekipa. Premijeri igrano-dokumentarnog filma „Žućko – priča o Radivoju Koraću“, prikazanog 21. marta, prisustvovali su  glumci Vladimir Aleksić, Tamara Krcunović, Marko Marković i drugi, zatim deo filmske ekipe na čelu sa producentom Markom Paljićem i rediteljem Gordanom Matićem, kao i Koraćevi saradnici Slobodan Rica Gordić i Nemanja Neca Đurić. Povodom premijere nove crne komedije „Crna Zorica“ 22. marta pred publikom su se poklonili Ljuma Penov, u naslovnoj ulozi, zatim Dobrila Stojinić, Miloš Samolov, Stefan Bundalo i drugi, kao i reditelji Raša Pavković i Kristina Hadžiharalambus. Kragujevačka publika imala je priliku 23. marta da vidi premijerno i film „Šešir profesora Koste Vujića“, čijem prikazivanju su prisustvovali Aleksandar Berček, Ljubomir Bulajić, Mateja Popović, Andrija Daničić i ostatak mlade glumačke ekipe, kao i producent Zoran Janković i reditelj Zdravko Šotra.
Tokom prvih dana rada u bioskopu „Cineplexx“ u Kragujevcu u filmovima je uživalo oko 10 hiljada posetilaca. Za porodicu, decu i mlade organizovan je zabavni prateći program u holu bioskopa, tako da su posetioci i posetiteljke mogli da se druže sa Dart Vejderom, Dart Molom, truperom i Čubakom, kostimiranim likovima iz čuvene SF sage „Star Wars“, zatim za maskotom popularne veverice Alvinom i Popijem, maskotom bioskopa. Mališane su za vikend zabavljali mađioničari Džigi i Roli.

 

Povezana vest:  Mešavina Sumrak i Harija Potera kao mjuzikl