hunger_games_premijera

Film ‘Igre gladi’ vodi po zaradi, slede Borbe Titana i Snežana

 

Film ‘Igre gladi’, o tinejdžerima koji se bore za preživljavanje u 10 dana prikazivanja širom sveta u bioskopskim blagajnama zaradio je 365 miliona dolara i drugu nedelju za redom je na vrhu američke liste zarada.

Samo u SAD-u i Kanadi film je zaradio 61,1 miliona dolara od petka do nedelje, a ankete pokazuju da je 13 posto gledalaca ovog vikenda došlo pogledati film, ponovno. ‘Igre gladi’ prvi su nastavak prema književnoj trilogiji Suzan Kolins, a u glavnoj ulozi je Dženifer Lorens. Pored nje, u filmu reditelja Garija Rosa igraju i Elizabet Banks, Džoš Hutčerson, Vudi Harleson, Liam Hemsvort, Leni Kravitz i dr.

Povezana vest:  Avatar preskočio granicu od 300 miliona dolara

Na drugom mestu je ‘Bes Titana’, iza kojeg stoji Vorner Bros i Legendari Pikčrs i koji je u SAD-u i Kanadi zaradio 34,2 miliona dolara, a u 60 zemalja sveta pretekao je ‘Igre gladi’ zaradom od 78 miliona dolara i ovaj vikend je ukupno zaradio 112,2 miliona dolara.

Na trećem mestu je ‘Snežana’ (‘Mirror, Mirror’) sa Džulijom Roberts kao zlom kraljicom i mladom glumicom Lili Kolins (23).

Povezana vest:  Danijel Redklif: Želim svima dokazati da nisam samo dečiji glumac