MovieTape

Snimanje filma „Varvari“ u Mladenovcu

 

U Mladenovcu je u toku snimanje dugometražnog igranog filma „Varvari“, po scenariju i u režiji debitanta Ivana Ikića na temu nasilja među mladima.  To je i prvi dugometražni film producenata Milana Stojanovića i Maje Popović u okviru kuće „Sense production“, koja je danas saopštila da je završena prva nedelja, a da će se snimati još šest nedelja na više lokacija u Mladenovcu i Beogradu.

Povezana vest:  Depardje tuži vozača koga je udario

Projekat su podržali Ministarstvo kulture, Filmski centar Srbije, Gradska opština Mladenovac i grčki Balkan Fond.

Kroz priču o 17-godišnjem Luki, film se bavi problemom omladine koja odrasta u okruženju bez perspektive, u društvu iščašenih i pomerenih vrednosti. Mladi svoj bes i frustraciju iskazuju nasilnim i destruktivnim ponašanjem pokušavajući da time skrenu pažnju na sebe.

Prema sinopsisu, radnja se dešava 2008. godine, u periodu između dve utakmice lokalnog drugoligaša, između jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova i masovnih demonstracija u Beogradu.

Povezana vest:  Vampiri i zombiji najavljuju festival fantastike

Uloge su poverene mahom naturščicima, tinejdžerima iz Mladenovca, s ciljem da se iskustva i razmišljanja savremene omladine što vernije unesu u film. Akteri su izabrani tokom desetomesečnog kastinga. Usledio je rad sa rediteljem kako bi se pripremili za proces snimanja.

Dve važne uloge tumace profesionalni glumci – Marina Vodeničar i Jasna Ðuričić.  U okviru ovog filma prvi put se uvodi muzičko plesni pokret „Hard bas“ koji je nastao u Rusiji i u proteklih nekoliko godina postao veoma poularan kod omladine u istočnoj i centralnoj Evropi.

Povezana vest:  Film Povratnik najveći dobitnik na dodeli britanskih filmskih nagrada Bafta