Srpsko-slovenački film E-Pigs na festivalima u SAD 

e_pigsSrpsko-slovenački igrano-animirani film „E-Pigs“ u režiji Petra Pašića biće u martu prikazan na festivalima u Klivlendu i Nešvilu u SAD. 
To je koscenarista tog kratkometražnog ostvarenja Dimitrije Vojnov najavio na svom blogu. 
„E-Pigs“ je naučofantastični film sa elementima horora koji su podržali državni filmski fond Slovenije, Sekretarijat za kulturu Skupštine grada Beograda i nemačko-francuska televizija „Arte“. 
Završen u avgustu 2009. godine, dobio je nagradu festivala u Portorožu. 
Film govori o „običnom mužu i ženi koji žive u malom selu i dožive šok kada njihova omiljena svinja počne da rađa elektronsko- animiranu prasad“, piše u sažetku objavljenom na sajtu festivala u Klivlendu www.clevelandfilm.org. 
Bračni par se potom „suočava sa gnevom drugih stanovnika koji nimalo nisu srećni zbog čudnovatih novih zbivanja u selu, a kada se drugačiji svetovi sudare, javlja se ljubavna priča, kao i nove forme haosa“. 
Prema ranijim izjavama Dimitrija Vojnova, zaplet je posledica zagađenja. Film je stilizovan i kombinuje igrane i animirane elemente. 
Novi trejler za „E-Pigs“ je na IMDB profilu filma: http://www.imdb.com/title/tt1528726/ 
Priču za „E-Pigs“ napisali su Pašić, Vojnov i Vuk Tapalović čija je firma „Frajd pikčers“ (Fried Pictures) dizajnirala animirane sekvence u filmu. Direktor fotografije je Vladimir Janković, scenograf Aljoša Spaić, a kostimograf Tatjana Strugar. 
Producenti su kompanije „Perfo“ iz Slovenije, „Doktor prodakšn“ (Doctor Production) i „Frajd pikčerz“ iz Srbije, kao i francusko-nemačka TV „Arte“ koja se naknadno uključila u projekat. 
Snimanje igranih segmenata filma, u kojem nema dijaloga, obavljeno je u novembru 2008. godine. Zatim je usledila izrada animiranih sekvenci. 
Vojnov je koscenarista filma „Mi nismo Anđeli 3“ s kojim je Petar Pašić debitovao kao režiser. 
Vojnov je takođe koscenarista filma „Šišanje“ u režiji Stevana Filipovića, koji je sada u postprodukciji. 

Povezana vest:  Svet Okena u 3D verziji