lepo_spavaj_1

Psihološki triler “Lepo spavaj” nateraće vas da se zapitate ko su vam komšije
 
Novo ostvarenje Haimea Balagera, čuvenog reditelja horor filmova “REC” i “REC 2”, u domaće bioskope stiže 17. maja.
Ovaj psihološki triler prati ogorčenog domara zgrade u Barseloni koji je odlučio da život jednog bezbrižnog stanara učini potpuno nepodnošljivim.
Markos je nesrećan čovek koji živi od tuđeg bola. Iako ga stanari zgrade retko primećuju, Markos krišom posmatra svaki intimni detalj njihovih života, zgražavajući se na svaki znak radosti i optimizma. Klara King je suviše vesela za Markosa; što je ona srećnija, to on dublje pada u očaj. Da bi on bio srećan, Klara mora da pati.
Haime Balagero je rođen u Leidi, a odrastao u Barseloni, gde je diplomirao na odseku za komunikacije i fotografiju. Filmsku karijeru počeo je kratkim video projektima, a prvu nagradu osvojio je za kratki film “Alicia” iz 1994. godine na filmskom festivalu Sitdžes, u Španiji. Njegov prvi dugometražni film “Nameless”, osvojio je nekoliko priznanja na svetskim festivalima, uključujući nagradu za najbolji film na festival “Fant-Asia”. Njegov sledeći film, “Darkness”, predstavlja Balagerov proboj na englesko govorno područje. Usledili su filmovi “Fragile”, sa Kalistom Flokhart u glavnoj ulozi, rok dokumantarac “OT: la pelicula” i njegova najpoznatija horror ostvarenja: “REC” i “REC 2”. 2008. godine, po filmu “REC” snimljena je američka verzija, “Karantin”, na kojoj je Balagero takođe radio.

 

Povezana vest:  „Ledeno doba 4: pomeranje kontinenata” i dalje najgledaniji film, za sedam nedelja film gledalo 118 000 gledalaca