image001

Dvorana Kulturnog centra Beograda – novi digitalni bioskop Beograda
 
Bioskop Dvorane Kulturnog centra Beograda počinje da radi kao digitalni bioskop. To verovatno i nije ekskluzivna vest jer se time samo svrstava u niz digitalizovanih bioskopa u Beogradu.
Ono što je, međutim, čini posebnom je(ste) činjenica da je ona sada najstariji bioskop u gradu, koji svakodnevno radi već punih 49 godina sa isto toliko starim 35mm projektorima, tada „domaće“ marke Iskra. Svojom progamskom orijentacijom ka visokovalitetnim i umetničkim filmovima, a u poslednjih desetak godina i s posebnim naglaskom na evropskim kinematografijama, DKC je mesto na kome su se generacije upoznavale s filmskom umetnošću i ostvarenjima različitih autora, porekla, žanrova i dužina.
Ova „stara dama“ je ipak uvek stremila budućim vremenima, pa je tako postala i prvi beogradski bioskop koji je 2005. primljen u evropsku mrežu bioskopa okrenutih prikazivanju umetničkih i evropskih filmova – Eurimages/Europa Cinemas, a ujedno je i prvi bioskop u gradu koji je digitalizovan zahvaljujući podršci Programa digitalizacije evropskih bioskopa  Eurimaža.
Digitalizaciju Dvorane Kulturnog centra Beograda podržali su zatim Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva Republike Srbije, Grad Beograd – Sekretarijat za kulturu i Gradska opština Stari grad, i DKC svima iskreno zahvaljuje.
DKC, važan deo identiteta Kulturnog centra Beograda, iako u 49 godina starom prostornom ruhu, ulazi ponosno s novom opremom u digitalnu eru i „utakmicu“ s modernim gradskim sinepleksima.
Možda se u ovoj sali nećete najbolje zagrejati i rashladiti, ali ćete sigurno moći da gledate dobre fimove na odličnim projekcijama.
DOBRODOŠLI U DIGITALNI BIOSKOP DOBROG FILMA!
SHAPE  \* MERGEFORMAT

     

Povezana vest:  Otkriven novi naziv "Pirata sa Kariba 5"