diktator
Diktator neće biti prikazivan u Tadžikistanu

Američki satirični film „Diktator“ (The Dictator) neće biti prikazan u Tadžikistanu, rekao je direktor jedne distributerske kuće iz te zemlje, uz objašnjenje da sve bioskopske sale već imaju kompletan program.
-Nemamo gde da ga prikažemo… Nismo u mogućnosti da prikažemo sve filmove – kazao je agenciji Frans pres taj direktor koji je tražio da ostane anoniman.
Međutim, filmski kritičari smatraju da je takva odluka doneta zbog provokativnosti filma.
-‘Diktator’ će uvrediti veliki broj ljudi, on neće imati podršku naših gledalaca – rekla je Frans presu kritičarka Lidija Saidova.
U filmu „Diktator“ Saša Baron Koen igra Aladina, bogatog, surovog i nemilosrdnog diktatora koga kidnapuju i zamene zatucanim čobaninom koji izgleda isto kao on.
Uz pomoć Zoi, lepe i darežljive vlasnice zen radnje, heroj će se boriti svim silama da se vrati na presto i postara da demokratija nikad ne dođe u zemlju koju on tako surovo ugnjetava.
Njegov prethodni film „Borat“ iz 2006. godine zabranjen je u Kazahstanu zato što je prikazao tu zemlju kao zaostalu i varvarsku.
Međutim, Kazahstan je krajem aprila 2012. morao da se zahvali tom filmu zato što je doprineo razvoju turizma u toj bivšoj sovjetskoj republici.
Tadžikistan je mala centralnoazijska republika i najsiromašnija zemlja nastala posle raspada Sovjetskog Saveza. U njoj je na vlasti od 1992. godine autoritaran predsednik Emomali Rahmon.

Povezana vest:  Kristen i Rob planiraju otkačeno venčanje