Heidi Klum and producer Harvey Weinstein

Zvezde u Kanu na dobrotvornoj večeri za borbu protiv side
 
Zagrljaji, poljupci, masaže, pa čak i jedan „vampirski ugriz“ bili su ponuđeni na humanitarnoj gala večeri amfAR, koja je održana na marginama 65. Kanskog festivala.
Domaćini sinoćnje aukcije, koja se tradicionalno priređuje u korist organizacije za borbu protiv side, nisu birali sredstva kako bi goste, mahom poznate ličnosti iz sveta šoubiznisa, privoleli da doniraju što veće svote novca kako bi bila dostignuta planirana svota od 10 miliona dolara.
Među gostima večeri, održanoj u luksuznom hotelu pored mora u Antibu, nadomak Kana, bili su Dženet Džekson, Alek Boldvin, Ajšvarija Raj Bačan, Kajli Minog, Džerard Batler i Kim Kardašijan.
Da bi podstakli prisutne da otvore svoje novčanike, Hajdi Klum je na licitaciju ponudila masažu, Dajana Kruger usluge svog dečka Džošue Džeksona, Nina Dobrev, zvezda serije „Vampirski dnevnici“, obećala je da će rado ugristi donatora, a Kris Taker je izveo čuveni ples Majkla Džeksona.
U ponudi su bili i jedan poster Merilin Monro s potpisom Endija Vorhola, uloga u kratkom filmu u režiji Karla Lagerfelda, odmor na jezeru Komo i privatni meč sa srpskim teniserom Novakom Ðokovićem.
Po prvi put je na aukciji amfAR održana i jedna modna revija, za koju je modele odabrala bivša urednica „Voga“ Karin Roitfeld.
Reviju, pod naslovom „Savršena crna garderoba“, bila je sačinjena od 24 kreacije modnih kuća Šanel, Dior, Armani, Kenet Koul, Lanven, Valentino, Tom Ford i Luj Viton, a gošća koja je platila 320.000 evra mogla je da ih dobije u željenom broju.
Iako konačna suma doniranog novca još nije poznata, već se uveliko pretpostavlja da je premašila planiranu svotu od 10 miliona dolara.

 

Povezana vest:  Superherojski spektakl Madam Veb dolazi u bioskope 15. februara