Colin_Farrell-1-In_BrugesKolin Farel i Robert Dival na festivalu Trajbeka
Glumci Kolin Farel (Colin Farrell) i Robert Dival (Duvall) predstaviće svoje nove filmove na festivalu Trajbeka (Tribeca), koji će trajati od 21. aprila do 2. maja u Njujorku.
Kolin Farel u novom filmu Nila Džordana (Neil Jordan) „Ondine“ tumači ribara koji u svoje mreže hvata sirenu. Dival igra u filmu „Get Low“ čija je radnja smeštena u Tenesi 1930-ih godina.
Organizatori festivala danas su objavili glavni deo programa i vodeća imena koja će učestvovati na manifestaciji. Među njima su glumci Džesika Alba (Ješica), Ketrin Kiner (Catherine Keener), Oliver Plat (Platt), Liv Šrajber (Liev Schreiber), Elen Barkin (Ellen) i Tilda Svinton (Swinton).
Publika će imati priliku da pogleda film britanskog sineaste Majkla Vinterbotoma (Michael Winterbottom) „The Killer Inside Me“ u kojem igra Kejsi Aflek (Casey Affleck), kao i komediju „Soul Kitchen“ nemačkog reditelja turskog porekla Fatiha Akina.
Na festivalu će biti prikazani i dokumentarni filmovi o glumici Džoun Rivers (Joan), kanadskom rok sastavu „Raš“ (Rush) i frizeru Vidalu Sasunu (Vidal Sassoon).
Svetska premijera animiranog filma „Shrek Forever After“ o dobroćudnom zelenom džinu Šreku otvoriće festival Trajbeka.
Povezana vest:  Sijeni Miler 100.000 funti odštete od tabloida