mgm

MGM želi da zaustavi snimanje nastavka “Razjarenog bika“
 
Filmski studio MGM podneo je tužbu kako bi sprečili snimanje drugog dela filma “Razjareni bik“ koji je pre 32 godine dobio dva Oskara, nazivajući projekat “Razjareni bik 2“ “niskobudžetnim filmom B kategorije“, prenose svetske agencije.
U tužbi, koja je podneta u utorak višem sudu u Los Anđelesu, navodi se da je nekadašnji bokserski šampion Džejk Lamota, prekršio ugovor dozvolivši snimanje drugog dela filma koji je baziran na njegovoj knjizi.
Reditelj filma “Razjareni bik 2′ Martin Ðiđi i producent Dalia Vaingort nisu odgovorili na imejlove koji su im poslati, a Lamotin agent nije komentarisao ove navode u medijima.
U tužbi se navodi i da su producenti drugog dela „Razjarenog bika“ odbili da izađu u susret željama MGM-a i zaustave snimanje i dodaje da bi drugi deo mogao da “nepovratno naruši“ vrednost prvog filma.
MGM želi da spreči dalje snimanje filma i zatražio je svoj dan na sudu.
“Razjareni bik“ (1980), koga je režirao Martin Skorseze, priča je o Lamotinom usponu i padu kao boksera. Lamotu igra Robert De Niro, koji je dobio Oskara za tu ulogu.
Američki filmski institut je ovaj film 2007. godine proglasio četvrtim najboljim filmom svih vremena.
U drugom delu neće se pojaviti ni Skorseze ni De Niro. Glumci Mohin Aria i Vilijam Forsajt igraju mladog i starog Lamotu, a u filmu bi trebalo da se pojave i Tom Sajzmor i Rej Vajs.

 

Povezana vest:  Porodični dan uz Drakulu i čuvena čudovišta u bioskopima Cineplexx