Angelina_Jolie_In_the_Land_of_Blood_and_Honey_Portraits

Džolijevoj priznanje Počasne građanke Sarajeva
 
Poznata holivudska glumica Anđelina Džoli, čiji se rediteljski prvenac „U zemlji krvi i meda“ bavi temom rata u Bosni, primila je priznanje Počasne građanke Sarajeva.
-Ovo priznanje mi mnogo znači. Ovaj grad nosim u srcu – poručila je sinoć Džolijeva, koja je u Sarajevo doputovala sa svoje troje dece da bi učestvovala na „Sarajevo film festival” javio je Rojters.
Džolijeva je istakla da je snimanje filma o ratu u Bosni bilo najteža stvar koju je ikada uradila, ali da joj je to, kako je rekla, jedinstveno iskustvo donelo veoma blisku vezu sa lokalnim stanovništvom.
-To je bila najteža stvar koju sam ikada uradila, jer duboko poštujem ljude koji su zaista doživeli rat – kazala je Džolijeva, kojoj je priznanje dodelila Skupština Kantona Sarajevo.
Poznata glumica je otvorila „Sarajevo talent kampus“, koji mladim talentima iz regiona pruža priliku da uče od profesionalaca iz sveta filma.  Na festivalu, koji traje od 6. do 14. jula, ukupno će biti prikazano 210 kratkih, igranih i dokumentarnih filmova iz 57 zemalja.
Povezana vest:  Sem Vordington se izvinjava zbog Borbe Titana