Amazing Spider-Man 

Za šest dana Spajdermen zaradio 140 miliona dolara u SAD
 
Novi nastavak filma o čoveku-pauku „The Amazing Spider-Man“ je za prvih šest dana prikazivanja u SAD zaradio 140 miliona dolara.
Tokom prvog vikenda film je zaradio 65 miliona dolara, a tokom šest dana u bioskopima širom sveta inkasirano je 341,2 miliona dolara.
Velika gledanost demantovala je ranije primedbe da je prerano za novi nastavatk filma o čoveku-pauku, pošto se poslednji film, „Spajdermen 3“, pojavio u bioskopima pre pet godina.
Film Olivera Stouna „Savages“ našao se na četvrtom mestu sa zarađenih 16,2 miliona dolara prvog vikenda prikazivanja.
„The Amazing Spider-Man“ zaradio je u SAD već posle prvih ponoćnih projekcija 7,5 miliona dolara i tako imao pođednako dobar start kao I njegov prethodnik „Spajdermen 3“, koji je u prvom vikendu prikazivanja zaradio tadašnjih rekordnih 151,1 milion dolara.
Najnoviji nastavak je, kako je ranije naveo reditelj Mark Veb, zapravo do sada „neispričana priča“ o Piteru Parkeru, koga tumači Endru Garfild.
Garfild je tu ulogu preuzeo od Tobija Magvajera, koji je Parkera tumačio u prethodna tri filma o čoveku-pauku, u režiji Sema Rejmija. U filmu se prepliću borba sa zlikovcem, doktorom Kurtom Konorsom, kog tumači Ris Ivans, ljubavna romansa sa Gven Stejsi, koju igra Ema Stuon, i sukob sa njenim ocem, kog tumači Denis Liri.
Veb je izjavio da je ova verzija donekle mračnija od Rejmijeve trilogije, ali je dodao da je zadržao duhovitost same mitologije.

 

Povezana vest:  Film „Nezavisne“ o izboru za miss koji je borbu za ženska prava izbacio u žužu javnosti stiže u bioskope