igre_gladi_7
Poslednji film „Igre gladi“ biće podeljen u dva dela
Poslednji nastavak filma „Igre gladi“ pod nazivom „Ptica rugalica“ (Mockingjay) biće podeljen u dva dela, a ta ostvarenja će se naći u bioskopima 2014. i 2015. godine, saopšteno je iz „Lajnsgejt“ studija.
„Igre gladi: Ptica rugalica 1“ naćiće se 21. novembra 2014. godine, a drugi deo 20. novembra 2015. godine u bioskopima, navodi se u saopštenju, a prenosi Rojters.
Filmska franšiza „Igre gladi“ je bazirana na popularnoj naučnofantastičnoj trilogiji spisateljice Suzan Kolins i govori o buntovnoj heroini Katnis Evrdin, tinejdžerki koja se bori da preživi u igri na smrt.
U prvom filmu u kome igraju Dženifer Lorens, Džoš Hačerson i Lijam Hemsvort postao je hit popularne kulture, a na blagajnama širom sveta je od marta zaradio oko 678 miliona dolara.
Drugi deo filma “Igre gladi: Uhvatiti vatru“ (The Hunger Games:Catching Fire) trebao bi da se nađe u bioskopima širom sveta od 23. novembra 2013. godine, a režiraće ga Fransis Lorens.
Podela poslednjeg dela franšize “Igre gladi“ na dva filma nije prvi put da se dešava u Holivudu – “Hari Poter i relikvije smrti“ poslednji film serijala o mladom čarobnjaku takođe je podeljen na dva dela, a poput njega je podeljna i populana vampirska saga „Sumrak“ („Praskozorje“ 1 i 2).
Povezana vest:  Domaći film Strahinja Banović u Glavnom takmičarskom programu festivala u Karlovim Varima