dark-knight-rises-movie-poster

Otkazana francuska premijera Uspona mračnog viteza
 
Holivudski studio Vorner bros otkazao je za večeras zakazanu francusku premijeru „Uspona mračnog viteza“ zbog masovnog ubistva koje se danas dogodilo na projekciji tog filma u Denveru, u SAD, javlja Holivud riporter.
Prema navodima ovog lista, otkazana je svečana premijera u Parizu, a režiser Kristofer Nolan (Christopher) i glumci Kristijan Bejl (Christian Bale), En Hetvej (Anne Hatthaway) i Morgan Frimen (Freeman) neće davati intervjue.
Oni su otkazali davanje izjava pošto su saznali za masakr u bioskopu u denverskom predgrađu Aurora u kojem je poginulo najmanje 12 ljudi a 50 je ranjeno.
Nolan, Bejl, Hetvej i Frimen su u pariskom hotelu Le Bristol, gde je trebalo da se održi konferencija za novinare. Međutim, novinarima koji su došli u hotel rečeno je da odu.
Glumica Merion Kotijar (Marion Cotillard), koje je trebalo da gostuje povodom „Uspona mračnog viteza“ na francuskoj televiziji TF1 otkazala je učešće.
Holivud riporter javlja da je masovno ubistvo na projekciji trećeg Nolanovog filma o Betmenu – udarna vest medija u Francuskoj.
U međuvremenu, Vorner bros je izdao saopštenje u kojem izražava „duboko žaljenje zbog šokantnog incidenta“ u Denveru.
Kompanija je izrazila saučešće porodicama koje su izgubile svoje najmilije u masakru, još se ne zna da li će premijera u Parizu biti odložena.
Povodom ubistva na premijeri „Uspona mračnog viteza“ u Denveru se oglasio i američki predsednik Barak Obama (Barrack) koji je izjavio da je „šokiran i tužan“ zbog onog što se desilo.
Opisujući događaj kao „strašan i tragičan“, američki predsednik je obećao da će njegova administracija učiniti sve da pomogne ljudima u mestu Aurora u Koloradu.
Za sada je policija uhapsila jednu osobu osumnjičenu za napad, 24-godišnjeg Džejmsa Holmsa (James Holmes).
Kako izveštava Asošijeted pres, policija veruje da je Holms sa gas maskom na licu oslobio nepoznati gas u prepunoj bioskopskoj dvorani a zatim počeo da puca u gledaoce.

 

Povezana vest:  Online platforma Austrijskog kulturnog foruma „Na drugi pogled // Auf den zweiten Blick // At Second Glance” počela sa radom