Michael_Jackson_This_is_itNovi dokumentarac o Majklu Džeksonu
Kanadski pisac Ijan Halperin (Ian) snimio je dokumentarni film o poslednjim danima Majkla Džeksona (Michael Jackson), pod nazivom „Gone Too Soon“, objavio je list Variety.
Autor prošlogodišnjeg bestselera „Unmasked: The Final Years of Michael Jackson“ snimio je 88-minutni film izborom odlomaka iz ukupno 300 sati materijala snimljenog u Džeksonovom okruženju.
Film će biti predstavljen na sajmu šou biznis programa sledećeg meseca održati u Kanu. U kanadske i francuske bioskope stići će 25. juna, kada će se navršiti godinu dana od Džeksonove smrti.
Halperinova knjiga „Unmasked“, nastala posle petogodišnjeg istraživanja Džeksonovog života, dospela je prošle godine na prvo mesto liste bestselera Njujork tajmsa (New York Times).
Film čine video i audio snimci i intervjui sa Džeksonovim menadžerom, kuvarom, duhovnim savetnikom, frizerom, trenerom, telohraniteljem i advokatom.
Članovi Džeksonove porodice nisu učestvovali u snimanju filma.
Halperin je u decembru 2008. izjavio da je Džekson lošeg zdravlja i predvideo je da bi pevač mogao da umre u roku od šest meseci.
Kanadski pisac koautor je dve knjige o smrti pevača „Nirvane“ Kurta Kobejna (Cobain).
Povezana vest:  Supruga Čejninga Tejtuma pohvalila njegov striptiz