Ice_Age_4_Key_Art 

„Ledeno doba 4: pomeranje kontinenata” i dalje najgledaniji film, za sedam nedelja film gledalo 118 000 gledalaca
Četvrti nastavak popularnog filmskog serijala „Ledeno doba“ je i posle mesec i po dana najgledaniji film u Srbiji. U sedmoj nedelji prikazivanja film se nalazi na prvom mestu domaće liste gledanosti, a do sada ga je gledalo 118 000 ljudi.
„Ledeno doba 4; pomeranje kontinenata“ premijerno je prikazan 1. jula, kada je zabeležio najbolji bioskopski start stranog filma u poslednjih 5 godina. Sinhronizovan na srpski jezik i u 3D-u, u distribuciju je krenuo na 26 ekrana u bioskopima, što je najveći broj ekrana na kojima je jedan film prikazan u poslednjih 20 godina. Prethodni rekord držao je film „Godzila“ iz 1998. godine.
Više gledalaca od „Ledenog doba 4“ tokom prethodnih 5 godina u prvoj nedelji prikazivanja imali su samo domaći filmovi „Montevideo, Bog te video“ i „Parada“.
„Ledeno doba 4: pomeranje kontinenata 3D“ prati omiljenu filmsku trojku – Menija, Sida i Dijega, dok se, nakon što kataklizma izazove razdvajanje kontinenata, upuštaju u najveću avanturu do sada. Plutajući na ledenom bregu, odvojeni od ostatka krda, njih trojica pokušavaju da se preko mora vrate kući. Izazovi pred njima su nikada veći – morska stvorenja, nepoznati novi svet, gusari. Skreta, koji još uvek juri svoj žir, ovoga puta očekuju avanture u kakvima se nijedna praistorijska veverica nije našla.
Film se nalazi na redovnom repertoaru bioskopa u Beogradu i ostalim gradovima u Srbiji.

 

Povezana vest:  Avatar najgledaniji film svih vremena u Velikoj Britaniji